Main menu

Općinski načelnik Zudin Mahmutović danas je u svom kabinetu upriličio prijem za najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola sa ovih krajeva. Radi se o učenicima koji su u različitim oblastima postigli zavidne rezultate i osvajali medalje na raznim takmičenjima.
Među najuspješnijim su karatisti sestra i brat Iman i Hamza Hamzić, koji zajedno imaju preko 400 raznih medalja među kojima su i medalje sa državnih prvenstava, Balkanskog prvenstva te raznih međunarodnih regionalnih takmičenja.
Također, nekoliko mladih fudbalera sa ovog područja, koji uspješno nastupaju za Fudbalski klub Tuzla City, ove sezone su sa svojom ekipom prvaci Federacije BiH u kategoriji predpioniri.
Prijemu su pored sportista prisustvovali i učenici koji su tokom školovanja ostvarili zavidne rezultate na raznim školskim takmičenjima a za sve prisutne općinski načelnik je pored čestitki za postignute rezultate, pripremio i prigodne novčane nagrade te poklon knjigu „A Bosne ima“ autora Fahrudina Sinanovića.
Također, načelnik je istakao potrebu da u budućem periodu Općina Sapna pored stipendija za studente i učenike generacije, u svom budžetu planira sredstva za stipendiranje i najuspješnijih učenika koji ostvare zavidne rezultate na sportskim ali i drugim takmičenjima.