Main menu

U Sapni i ove godine obilježen Dan izbornih zvaničnika

Jučer je u Sapni prigodno obilježen Dan izbornih zvaničnika. Tim povodom općinski načelnik Zudin Mahmutović upriličio je prijem članova Izborne komisije i tehničkog osoblja zaduženog za pomoć u provođenju izbora u osnovnoj izbornoj jedinici 082A Sapna. 

Načelnik Mahmutović čestitao je Izbornoj komisiji Sapna i drugom osoblju zaduženom za organizovanje i provođenje izbora na uspješno provedenim izborima na području općine Sapna te istakao veoma profesionalan i nepristrasan odnos komisije prema svim učesnicima u izbornom procesu.
Predsjednik Izborne komisije Sapna Muzijet Kahrimanović, zahvalio se općinskom načelniku na korektnoj saradnji koju općina Sapna pruža izbornoj komisiji u njenom radu te istakao da je cilj obilježavanja ovog dana priznavanje rada izbornih zvaničnika, promovisanje demokratskih principa kao i informisanje građana o radu izborne administracije.
Kahrimanović je također istakao da su i protekli izbori provedeni u najboljem redu i bez žalbi političkih subjekata a da su mrlju na izborni proces bacili pojedini mediji koji su bombastičnim naslovima i nekorektnim tekstovima o navodnoj krađi glasačkih listića, bespotrebno i bez ikakve provjere informacija, pokušali ukaljati čast općinske izborne komisije a i kompletne teritorije općine Sapna. Zbog svega toga, Izborna komisja osnovne izborne jedinice 082A Sapna će u skladu sa svojim nadležnostima, pokrenuti inicijativu za odgovornosti nadležnih koji su takve neprovjerene i neistinite informacije plasirali i prezentirali javnosti.

   

Božićna čestitka općinskog načelnika i predsjedavajućeg OV

Povodom pravoslavnog praznika Božića, građanima Bosne i Hercegovine, koji proslavljaju ovaj praznik, općinski načelnik Zudin Mahmutović i predsjedavajući Općinskog vijeća Fedahija Ahmetović uputili su zajedničku čestitku u kojoj se kaže: „Svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u našoj zajedničkoj domovini BiH upućujemo najiskrenije čestitke u želji da blagdane Božića obilježe u radosti, sreći, dobrom zdravlju, blagostanju i lijepom raspoloženju, a radosti Božića podijelite sa svojom porodicom, rodbinom, prijateljima.“

Čestitka u povodu Nove 2019. godine

Svim građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i inostranstvu, a posebno građanima općine Sapna želimo sretnu i uspješnu nastupajuću 2019. godinu.

     Predsjedavajući                                                                                                                                                                 Općinski načelnik
    Općinskog vijeća                                                                                                                                                              Zudin Mahmutović s.r  
Fedahija Ahmetović s.r.     
 
                                                                                                                                             

Upriličen prijem za Jusufa Gazibegovića, fudbalskog reprezentativca BiH

Iako je rođen u Austriji, osamnaestogodišnji Jusuf Gazibegović koristi svaku priliku da posjeti mjesto rođenja njegovih roditelja i nikada se ne ustručava za sebe reći da je sapnjak. 
Ovaj izrazito talentovani fudbaler koji je nakon izvarednih partija u svom klubu i u U19 reprezentaciji Bosne i Hercegovine, nedavno debitovao i za U21 reprezentaciju BiH, slobodne dane provodi u Sapni.
Boravak u rodnom mjestu njegovih roditelja iskoristio je općinski načelnik Zudin Mahmutović, koji je upriličio prijem za ovog mladog i perspektivnog sportistu.
Najmanje što možemo učiniti za ovog mladog čovjeka jeste da mu damo bar moralnu podršku i poželimo da u budućnosti još više napreduje i postigne vrhunske rezultate, istakao je Mahmutović uručivši Gazibegoviću skroman poklon sa obilježjima općine Sapna.
Gazibegović je odbrambeni igrač i član je mladih kategorija FC Red Bull Salzburga, a odnedavno, kao standarni igrač, nastupa u seniorskom timu FC Lieferinga člana druge austrijske lige koji je ekspozitura Red Bull Salzburga u kojem se kale njihovi najtalentovaniji igrači i u kojem je do sada odigrao 13 utakmica.
Upisao je 20 nastupa za U17 i U19 reprezentaciju BiH za koje je postigao i jedan pogodak.
Nadamo se da ćemo Jusufa Gazibegovića uskoro vidjeti u najelitnijim fudbalskim takmičenjima kao i u reprezentativnom dresu seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.
   

Povodom Dana dječije radosti prvačićima podijeljeni paketići

Kao i prethodnih godina tako i na izmaku 2018. godine, načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović, povodom Dana dječije radosti, upriličio je podjelu paketića za sve učenike prvih razreda Osnovne škole Sapna. Podjela paketića prvačićima izvršena je u svim područnim školama te u centralnoj školi u Sapni.
Pored sada već tradicionalne podjele paketića, općinski načelnik iskoristio je ove posjete i da se upozna sa stanjem područnih škola, te da se bar na kratko druži sa mališanima i njihovim učiteljima.