Main menu

Upriličen prijem za predsjednika H.O. „Help others“ Salzburg

Općinski načelnik Zudin Mahmutović upriličio je prijem za Dževada Islamovića predsjednika humanitarne organizacije „Help others“ Salzburg. Ova organizacija već nekoliko godina pruža razne vrste pomoći najugroženijim građanima sa prostora općine Sapna, Podrinja ali i širom i Bosne i Hercegovine.
H.O. „Help others“ svakodnevno pomaže najugroženijem stanovništvu, počev od higijensko-prehrambenih paketa, donacija stoke i poljoprivrednih mašina ali i rješavanju stambenih potreba onima kojima je to prijeko neophodno.
Općinski načelnik iskoristio je priliku da se u svoje lično ime i u ime svih građana općine Sapna zahvali gospodinu Islamoviću na dosadašnjem angažmanu na ovim prostorima uz nadu da će buduća saradnja Općine Sapna i H.O. „Help others“ biti još i bolja obzirom da će sjedište bosansko-hercegovačke ispostave ove organizacije biti upravo na prostorima općine Sapna.
Također, općinski načelnik je zajedno sa gospodinom Islamovićem obišao i buduće sjedište ove organizacije u Vitinici koje je još uvjek u pripremi a gdje je planirano otvaranje i narodne kuhinje koja će opsluživati hranom stotinjak najugroženijih porodica na prostoru općine Sapna i Podruinja.

     

 

 

Delgeacija Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava posjetila Sapnu

Općinski načelnik Zudin Mahmutović primio je delegaciju Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu.
Delegacija koju su činili direktor ovog Instituta prof. dr. Rasim Muratović i dr. Muamer Džananović, upoznala je općinskog načelnika o dosadašnjim aktivnostima u istraživanju zločina tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992 - 1995. godine nad bošnjačkim stanovništvom na ovim prostorima, te o planovima djelovanja u budućem periodu.
Općinski načelnik je izrazio spremnost za svaki vid saradnje i podršku aktivistima Instituta u njihovom radu.

 
 

Obilježena 23 godišnjica od formiranja općine Sapna

Prigodnim programom, uz ograničenja zbog trenutne epidemiološke situacije, danas je u Sapni obilježena 23. godišnjica od ponovnog formiranja općine Sapna.
Program obilježavanja počeo je još jučer, prijemom delegacija boračkih udruženja i institucija sa prostora općine Sapna a nastavljen je danas polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju poginulim pripadnicima Armije R BiH i svečanom sjednicom Općinskog vijeća.
Delegacije općine Sapna, boračkih udruženja i saveza, Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, polaganjem cvijeća na Centralno spomen obilježje i učenjem fatihe odali su počast poginulim braniteljima Armije R BiH, nakon čega je upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća Sapna, na kojoj je prisutnima prikazana video reportaža o općini Sapna a prigodan referat pripremio je općinski načelnik Zudin Mahmutović.
Sjednici je zbog poštivanja propisanih epidemioloških mjera, pored općinske izvršne i zakonodavne vlasti prisustvovalo tek nekoliko predstavnika viših nivoa vlasti i drugih gostiju među kojima i ministar za boračka pitanja TK-a Fedahija Ahmetović, poslanici u Skupštini TK-a Senad Alić i Mirnes Gušić, ratni komandant 206. viteške brdske brigade Šemsudin Muminović, te predstavnici boračkih udruženja i saveza.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su članovi VIS Merak Sapna.

    

   

    

    

 
 

Povodom Dana općine Sapna upriličeni prijemi za predstavnike boračkih organizacija

Zbog ograničenih mogućnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa i poštivanja propisanih mjera u borbi protiv širenja ovog virusa, ovogodišnje obilježavanje Dana općine Sapna biće svedeno na skroman program koji će se sastojati od odavanja počasti poginulim pripadnicima Armije R BiH na Centralnom spomen obilježju i svečane sjednice Općinskog vijeća Sapna. Zbog pridržavanja propisanih mjera o ograničenju broja prisutnih na skupovima, svečanoj sjednici Općinskog vijeća će pored vijećnika prisustvovati samo uže rukovodstvo općinske izvršne vlasti i nekoliko zvanica.
Ipak, danas je općinski načelnik Zudin Mahmutović u povodu Dana Općine Sapna, upriličio prijeme za predstavnike boračkih organizacija i predstavnike javnih institucija koje egzistiraju na području naše općine.
U ugodnoj atmosferi i neobaveznom razgovoru, načelnik se prisutnima zahvalio na dosadašnjoj korektnoj saradnji te im čestitato Dan općine Sapna uz posebano isticanje zahvalnosti svima onima koji su doprinijeli da se ova teritorija odbrani tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu ali i onima koji su kasnije pokrenuli inicijativu i obavili sve neophodne poslove za ponovno formiranje općine Sapna.

    

    

 
 

Upriličen prijem za pobjednika IQ LIGE

Općinski načelnik Zudin Mahmutović danas je u svom kabinetu upriličio prijem za Malika Husenovića, učenika 9. razreda Osnovne škole „Sapna“, koji je u konkurenciji od preko 600 učenika na nedavno održanom online takmičenju u rješavanju raznih logičko-matematičkih zadataka, pod nazivom IQ LIGA, u organizaciji Richmond Park škole Tuzla, osvojio 1. mjesto.
Općinski načelnik je iskoristio priliku da mladom Maliku Husejnoviću čestita na postignutom rezultatu te zaželio još više usjeha u narednom periodu a za postignuti rezultat uručio i skromnu novčanu nagradu.
Prijemu su prisustvovali i direktor JU OŠ Sapna Ševad Brzović te predmetni nastavnik -mentor Sumedin Memić, kojima su također upućene čestitke na postignutom rezultatu uz nadu da će JU OŠ Sapna i ubuduće iznjedriti učenike koji će postizati ovakve i još bolje rezultate. 

 

Vrijeme u Sapni

Sunny

-1.11°C

Sapna