Main menu

Potpisan Ugovor za izgradnju rezervoara pitke vode u MZ Kovačevići

Nakon okončanja postupka javne nabavke, danas je u kabinetu načelnika općine Sapna potpisan Ugovor za izgradnju rezervoara pitke vode u MZ Kovačevići. 
Ugovor je u ime Općine Sapna kao investitora potpisao općinski načelnik Zudin Mahmutović a u ime izvođača radova Avdija Selimović, direktor preduzeća ADSA d.o.o. Sapna.
Ukupna vrijednost projekta sa PDV-om iznosi 74.047,17 KM a sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Tuzlanskog kantona, odnosno iz Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2018. godini koji realizuje Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu TK.
Radi se projektu izgradnje novog rezervoara kapaciteta 100 m3 za potrebe napajanja pitkom vodom mještana MZ Kovačevići, čijom će se izgradnjom zamijeniti dosadašnji rezervoar koji je zbog oštećenja stvarao velike gubitke vode.

U Sapni u toku pripreme za otvaranje sportske dvorane

Ovih dana završavaju se radovi na ugradnji sportske opreme u objektu sportske dvorane u Sapni a ceremonija svečanog otvaranja sapanjske sportske ljepotice biće upriličena u srijedu 15.08.2018. godine sa početkom u 18 sati.
Svečanost otvorenja sportske dvorane u Sapni svojim prisustvom uveličaće predstavnici vlasti, uvaženi gosti i prijatelji, te brojni građani općine Sapna a po završetku ceremonije otvaranja biće upriličena predbajramska akademija „U susret Bajramu“.
Izgradnja sportske dvorane u Sapni počela je 2008. godine, kada je urađena I faza radova nakon čega je zbog nedostatka sredstava, uslijedila dugogodišnja pauza. Tek u posljednje dvije godine radovi su intenzivirani, pa je ovaj lijepi sportski objekat konačno u potpunosti završen.
Ukupna vrijednost svih radova na objektu sportske dvorane iznosi nešto više od 1.700.000,00 KM, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Federacije BiH i budžeta Tuzlanskog kantona, dok je i Općina Sapna u izgradnju ovog objekta uložila oko 200.000,00 KM ličnih sredstava.
Objekat je sagrađen na površini od 1.615 m² sa kapacitetom dvorane od 500 sjedećih mjesta i površinom terena od blizu 1.000 m². Raspolaže modernim svlačionicama za sportiste, sudije i prostorijama za službena lica, kotlovnicom te sa 18 poslovnih prostora smještenih na tri etaže.
Povodom otvaranja sportske dvorane u Sapni, za četvrtak, 16.08.2018. godine u 11 sati planiran je turnir u malom fudbalu polaznika Škole fudbala „Bambi“ Sapna i Fudbalske akademije Sarajevo. Također, u petak 17.08.2018. godine, sa početkom u 18,00 sati, održaće se tradicionalni malonogometni turnir „Semirove kobre“.
    
  

Sanacija puta pored jezera

Na inicijativu ribara, članova Sportsko ribolovnog društva „Šaran“ iz Teočaka, ovih dana vrši se sanacija makadamskog puta na dionici od centra Rastošnice do iza naselja Herići na lijevoj obali jezera Sniježnica u dužini od oko 2,5 kilometra.
Sredstva za sanaciju ovog dijela puta obezbijedile su općine Sapna i Teočak, te ribari svojim dobrovoljnim prilozima.
 
 
 
 

Počelo asfaltiranje puta Nezuk - Dugi Dio

Danas su počeli radovi na asfaltiranju lokalnog puta Nezuk - Dugi Dio (I – faza), dionica od Nezuka prema Dugom Dijelu do entitetske linije u dužini od 1.000 metara.
Na ovoj dionici puta izvršena je potpuna sanacija i rekonstrukcija a u naredna dva dana vršiće se prostirka asfaltne podloge.
Ostatak puta od entitetske linije do Dugog Dijela, također je saniran, odnosno presut tucaonikom i uvaljan, te osposobljen za normalnu komunikaciju.
Vrijednost ovog projekta iznosi 178.978,70 KM a finansira se sredstvima Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i iz budžeta općine Sapna.
Realizacijom ovog projekta povratnici nekoliko zvorničkih mjesnih zajednica imaće mnogo kraću, bržu i kvalitetniju komunikaciju sa općinom Sapna.
 
 

Potpisan Ugovor za izgradnju kanalizacionog kolektora u MZ Žuje - Šarci

Danas je u kabinetu načelnika Općine Sapna potpisan Ugovor za izgradnju kanalizacionog kolektora u MZ Žuje - Šarci. 
Ugovor je u ime Općine Sapna kao investitora potpisao općinski načelnik Zudin Mahmutović a u ime izvođača radova Fikret Šahmanović, direktor preduzeća Š.F. Inženjering d.o.o. Tuzla.
Ukupna vrijednost projekta sa PDV-om iznosi 243.460,13 KM a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Tuzlanskog kantona, odnosno iz Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2018. godini, koji realizuje Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu TK.
Radi se projektu izgradnje kanalizacionog kolektora na dionici od benzinske pumpe u Sapni do naselja Šarci u ukupnoj dužini od 2.545 metara, čiom će realizaciom mještani MZ Žuje – Šarci konačno riješiti dugogodišnji problem odvodnje otpadnih voda.
Istovremeno, potpisan je i Ugovor o pružanju usluga vršenja nadzora na ovom i dva druga projekta čija realizacija će uskoro uslijediti.
Nadzor nad izvođenjem ovih radova vršit će PGP Hidroinžinjering d.o.o. Tuzla a ukupna vrijednost usluga nadzora sa PDV-om iznosi 6.856,98 KM.