Main menu

Božićna čestitka općinskog načelnika

Svim građanima  pravoslavne vjeroispovjesti, u povodu pravoslavnog Božića, upućujem najiskrenije čestitke sa željom da im radost Božića donese mir, sreću i blagostanje.
Želim da ovaj praznik nade, ljubavi, upoznavanja i prihvatanja ljudskih vrijednosti, Vama i Vašim porodicama, donese puno zdravlja i životne radosti.
Općinski načelnik
Zudin Mahmutović

 

Novogodišnja čestitka općinskog načelnika

Dragi moji sugrađani,
Mnogo je pozitivnih priča i projekata koji su obilježili 2020. godinu, koji mene kao načelnika Općine čine ponosnim. U nadi da ćemo nastaviti sa dobrim radom i još boljim rezultatima, dočekujemo Novu 2021. godinu pozitivni i spremi za nove ideje i projekte.
Vrijeme koje je pred nama neka bude ispunjeno zdravljem, srećom i uspjesima na privatnom i poslovnom planu.
Vjerujem da ćemo u 2021. godini, u kojoj nas sigurno očekuju mnogi izazovi, znati naći još bolje modele za prevazilaženje ekonomskih i socijalnih problema. Moramo zajedno raditi i smanjiti nezaposlenost, privući investicije, nastaviti graditi infrastrukturu i provoditi reforme na poboljšanju uslova života.
U nadi i vjeri da će nastupajuća godina biti godina novih i boljih rješenja, svim građanima općine Sapna u ime svojih saradnika i u lično ime želim sretnu i uspješnu 2021. godinu, naravno uz želju za dobro zdravlje, ličnu, porodičnu sreću i uspjeh.
SRETNA NOVA 2021. GODINA
Načelnik općine Sapna, Zudin Mahmutović

 

Općinski načelnik Zudin Mahmutović organizovao tradicionalne prednovogodišnje prijeme

U cilju sagledavanja dosadašnje saradnje i postignutih rezultata u godini koja je na izmaku, te razgovora o aktivnostima za narednu godinu, općinski načelnik Zudin Mahmutović tradicionalno zadnjih nekoliko dana kalendarske godine organizuje prijeme za predstavnike vjerske zajednice, političkih subjekata, predstavnike javnih institucija koje djeluju na našoj općini, boračkih i drugih udruženja, sportskih kolektiva te mjesnih zajednica.
Za razliku od prethodnih godina ovogodišnji tradicionalni prijemi reducirani su zbog aktuelne epidemiološke situacije ali ipak bili su prilika da se u opuštenoj atmosferi razgovara o svim pitanjima koji su od interesa za određene kategorije i stanovništvo općine u cjelini, predlože ili najave planovi daljih aktivnosti kako lolalne vlasti tako i drugih interesnih grupa a sve u cilju unaprijeđenja lokalne zajednice i društva u njoj. 

    

   

   

  

 

Podijeljeni prehrambeni paketi i pelene koje je obezbijedio USAID

U Sapni je u proteklom periodu izvršena podjela prehrambenih paketa i pelena za djecu za socijalno ugrožene građane sa područja ove općine.
Pakete je obezbjedio USAID kroz projekat PRO-Budućnost-Fond solidarnosti, a kao odgovor na posljedice koje je pandemija uzrokovana COVID-19 ostavila na lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini.
U drugom krugu Fonda solidarnosti, USAID je za najugroženije građane općine Sapna obezbjedio 40 prehrambenih paketa i 10 pakovanja pelena za djecu, a iste su uz poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera krajnjim korisnicima distribuirali uposlenici Općine Sapna i Centra za socijalni rad Sapna.
Član Radne grupe Općine Sapna u projektu PRO-Budućnost i koordinator na ovom projektu Hanifa Selamović kaže „Zahvaljujemo se našim dragim prijateljima iz USAID i projekta PRO-Budućnost što ni u drugom krugu Fonda solidarnosti nisu zaboravili Općinu Sapna i što su adekvatno reagovali na potrebe koje smo mi iskazali. U ovom teškom vremenu kad je solidarnost izuzetno važna i kada je svaki vid pomoći dobro došao, paketi koje je USAID donirao našim najugroženijim građanima nam mnogo znače. U ime Općine Sapna i naših građana se najiskrenije zahvaljujem USAID i PRO-Budućnost i vjerujem da ćemo i dalje zajednički aktivnostima graditi bolju budućnost za građane naše lokalne zajednice, ali i cijele Bosne i Hercegovine“ 

   

 
 
 
 

Završni radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju puta Zaseok - Gotovci

Danas i sutra izvode se završni radovi na rekonstrukciji lokalnog puta Zaseok – Gotovci.
Rekonstrukcija ovog puta u dužini od 1.690 metara, i još jedne kraće dionice u MZ Zaseok u dužini od 130 metara, počela je prije 45 dana i biće okončana u predviđenom roku.
Završetkom ovog projekta mještani MZ Zaseok dobijaju mnogo bolju i sigurniju komunikaciju posebno u zimskom periodu.
Radove čija ukupna vrijednost iznosi 272.081,57 KM, izvodilo je građevinsko preduzeće d.o.o. „Izgradnja“ Teočak a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbjeđena su ličnim učešćem građana, iz budžeta Općine Sapna, te budžeta kantonalnih i federalnih institucija.

    

  

 
 

Vrijeme u Sapni

Mostly Cloudy

3.89°C

Sapna