Main menu

Čestitka u povodu Nove hidžretske 1439. godine

Povodom nastupanja Nove hidžretske godine Općinski načelnik Zudin Mahmutović upućuje javnu čestitku: „Svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini, čestitam Novu 1439. hidžretsku godinu uz želju da svima bude sretna i berićetna i moleći Allaha dž. š. da muslimanima podari slogu, ujedini njihova srca u dobru, našu zajednicu učvrsti u napretku, našu Domovinu čuva u blagostanju i miru, te da svim ljudima ukaže na put sreće i uspjeha“.

                                                                                                                                                                                 Općinski načelnik
                                                                                                                                                                               Zudin Mahmutović s.r.

Ekipi općine Sapna prvo mjesto za „Bosanski lonac“

U sklopu obilježavanja dana općine Banovići, u organizaciji Udruženja izdavača „Haber“ Tuzla i Nezavisnog informativnog glasila „BH Glas“, u subotu je na izletištu Mačkovac kod Banovića, održano tradicionalno druženje i takmičenje u pripremanju „Bosanskog lonca“.
Učešće u takmičenju uzelo je desetak ekipa, predstavnika općina sa prostora TK-a, Vlade TK-a, medijskih kuća i sportskih kolektiva, a u jakoj konkurenciji, ekipa općine Sapna osvojila je prvo mjesto i vrijedne nagrade.
Kuharsku ekipu općine Sapna činili su Hasib Omerović, Husejn Arifović i Emir Jusić koji su po ocjeni stručnog žirija spremili najukusniji Bosanski lonac.
Tim povodom načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović danas je upriličio prijem za pobjedničku ekipu kojima je još jednom čestitao na osvojenim nagradama te im se zahvalio na uspješnom reprezentovanju općine Sapna.
    
    
    
  

Organizovana specijalistička obuka za zaštitu i spašavanje

U okviru implementacije zajedničkog projekta Centra civilnih inicijativa (CCI) i Općine Sapna, danas i sutra u sali za sjednice Općinskog vijeća Sapna, održava se specijalistička obuka za zaštitu i spašavanje. 
Obuku vrše predstavnici UG Sistematsko podučavanje adekvatnog spašavanja „Spas“ Srebrenik, a istoj prisustvuju pripadnici Štaba civilne zaštite općine Sapna, mjesnih zajednica i institucija sa prostora općine Sapna, raspoređeni u jedinicu za opće namjene.
Prethodno je za potrebe Službe civilne zaštite izvršena nabavka opreme za zaštitu i spašavanje čija je vrijednost 18.166,00 KM.
Navedeni projekti, kao i tri infrastrukturalna projekta koji će biti realizovani u narednom periodu na prostoru općine Sapna, finansiraju se sredstvima Centra civilnih inicijativa (CCI/EU) u iznosu od 80%, te iz Budžeta općine Sapna u iznosu od 20% od ukupne vrijednosti.
  
  
 
 

Obezbjeđen dio sredstava za rekonstrukciju lokalnog puta u naselju Gaj

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj Kadrija Omazić, direktor šumskog gazdinstva „Vlaseničko“ Senad Selimbegović i predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona Enver Halilović, posjetili su općinu Sapna gdje su održali sastanak sa općinskim načelnikom Zudinom Mahmutovićem. 

Tema sastanka je bio dogovor oko realizacije projekta „Rekostrukcija i sanacija lokalnog puta u mjesnoj zajednici Sapna, naselje Gaj“.
Vlada Tuzlanskog kantona, odnosno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, doznačilo je JP „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj, namjenska sredstva u iznosu od 72.432,60 KM za realizaciju ovog projekta. Obzirom da vrijednost cijelokupnog projekta rekonstrukcije i sanacije lokalnog puta za naselje Gaj iznosi oko 150.000,00 KM, dogovoreno je da JP „Šume Tuzlanskog kantona“ odobrena sredstva doznači općini Sapna koja će jedan dio nedostajućih sredstava obezbjediti iz svog Budžeta, a preostali dio nedostajućih sredstava pokušati obezbjediti u saradnji sa građanima.
Takođe, općinski načelnik je upoznat sa još jednim projektom koji će se dijelom realizovati i na prostoru općine Sapna za koji je Vlada TK već uplatila sredstva JP „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj. Radi se o projektu „Sanacije divljih deponija na području Š.P.P „Vlaseničko“ Turaljići-Kladanj“, čija vrijednost iznosi 24.146,28 KM.

Počinje sa radom fudbalska škola za mlade "Bambi" Sapna

Našu općinu ponovno je posjetio Enes Mešanović vlasnik i trener fudbalske škole za mlade Sport-klub „Bambi“ Tuzla.

Nakon što je krajem juna ove godine izrazio želju za pokretanjem škole fudbala na prostoru naše općine, Mešanović je jučer održao sastanak sa direktorom JU Osnovna škola "Sapna" Mujom Salihovićem kod kojeg se informisao o broju i načinu upoznavanja učenika i njihovih roditelja o aktivnostima pokretanja i prezentaciji ove jedne od najboljih fudbalskih škola za mlade u Bosni i Hercegovini.

Mešanović je obišao sportsku dvoranu i Gradski fudbalski stadion gdje se sastao i sa načelnikom općine Sapna Zudinom Mahmutovićem, kojeg je upoznao o detaljima i terminima pokretanja škole fudbala.

Već početkom septembra izvršiće se podjela promotivnog materijala i anketiranje roditelja djece a sam trenažni proces uz profesionalne i stručne trenere trebao bi početi već sredinom septembra.

Općinski načelnik Zudin Mahmutović i direktor JU OŠ "Sapna" Mujo Salihović još jednom su izrazili punu podršku i obećali svaku moguću saradnju u realizaciji ovog projekta.

Mešanović je izrazio veliko zadovoljstvo izvedenim radovima u protekla dva mjeseca na sanaciji Gradskog fudbalskog stadiona kao i dinamikom i kvalitetom radova na sportskoj dvorani. Istakao je da će već u narednih petnaestak dana fudbalska škola za mlade Sport-klub "Bambi" Sapna početi sa radom a istu će nastojati afirmisati i uključiti u razna takmičenja u najbržem mogućem roku.

Takođe je istakao da će se potruditi da na ove prostore u posjetu dovede neke od bivših i sadašnjih fudbalskih reprezentativaca BiH te mnoge klubove iz BiH, kao i da će najtalentovanijim polaznicima ove škole omogućiti prisustvo kampovima za mlade fudbalere najjačih klubova u BiH i regionu.

Enes Mešanović je tokom svoje igračke karijere nastupao za Slobodu iz Tuzle, turski Erzurumspor, Dinamo iz Zagreba, Osijek i slovenski Maribor a odigrao je i četiri utakmice za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.