Main menu

Za izuzetno dobru saradnju i veoma uspješnu realizaciju infrastrukturalnih i drugih projekata na području općine Sapna, danas je delegacija predsjednika mjesnih zajednica sa područja općine Sapna, koju su činili Ramo Suljić i Fadil Seferović, uručila Plaketu općinskom načelniku Zudinu Mahmutoviću u znak zahvalnosti za njegov angažman u realizaciji tih projekata tokom 2017. godine. 
Na području općine Sapna, tokom 2017. godine, realizovano je niz značajnih projekata a za mnoge projekte su ugovoreni radovi i samo se čeka početak građevinske sezone kako bi radovi i na tim projektima započeli. Za nekoliko važnih projekata obezbjeđen je dio sredstava i očekuje se da će tokom 2018. godine i nedostajući dio sredstava biti obezbjeđen kako bi i ti projekti mogli biti okončani.
Samo u prethodnoj godini, zahvaljujući angažmanu općinskog načelnika i općinske administracije, obezbijeđena su sredstva za razne projekte u iznosu od oko 5 miliona konvertibilnih maraka, što je mnogo više nego je to bilo prethodnih godina.
Zbog svega navedenog, pokrenuta je inicijativa za dodjelu ove Plakete koju su potpisali svi predsjednici mjesnih zajednica sa područja naše općine.
Delegacija ispred mjesnih zajednica izrazila je nadu da će ovakav trend biti nastavljen i u tekućoj godini te da će veliki dio infrastrukturalnih projekata, koje su mjesne zajednice planirale, biti okončan do kraja godine.