Main menu

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 25. godišnjice od formiranja 206. viteške brdske brigade, danas je u općinskoj vijećnici održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su pored predstavnika općine Sapna i općinskih vijećnika prisustvovali i predstavnici boračkih organizacija, javnih ustanova i institucija, mjesnih zajednica i građana.
Na svečanoj sjednici, nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine i učenja fatihe prisutnim zvanicama se obratio sa prigodnim referatom predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna Fedahija Ahmetović. U svom izlaganju predsjedavajući Ahmetović je govorio o značaju obilježavanja 1. marta, kao Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, te uputio čestitke prisutnim zvanicama i građanima u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti i godišnjice brigade, dok je o osnivanju i ratnom putu 206. viteške brigade i njenim herojima govorio Šemsudin Muminović, kao jedan od njenih proslavljenih komadanata.
Nakon zvaničnih obraćanja i čestitanja, prisutne zvanice su prigodnim recitacijama i drugim sadržajima počastili članovi Vokalno instrumentalnog sastava „Merak“ Sapna.