Main menu

Nizom prigodnih sadržaja nastavljeno je obilježavanje „Dana odbrane Sapne“. 
Četvrtog dana obilježavanja u Križevićima je položeno cvijeće i proučena fatiha na šehidskom spomen obilježju te održana tribina na temu „Organizacija i priprema pružanja otpora agresoru na području opštine Zvornik u periodu od početka aprila do 20. juna 1992. godine“. Moderator je bio mr. Muamer Džananović - viši stručni saradnik na Institutu za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu.
U sklopu obilježavanja značajnih datuma za ovo područje izvršen je obilazak i polaganje cvijća te učenje fatihe na šehidskom spomen obilježju podignutom na mjestu pogibije legendarnog komandanta iz Glogove Ejuba Golića.
Prigodnim kulturno-vjerskim programom obilježen je i Dan MZ Međeđa kojem je prisustvovao veliki broj mještana, zvaničnika općinske i kantonalne vlasti te predstavnika boračkih udruženja i saveza.
Pretposljednjeg dana manifestacije „Dani odbrane Sapne“, predstavnici organizacionog odbora, Općine Sapna i boračkih udruženja, obišli su mezarja poginulih komandanata bataljona 206. viteške brdske brigade Begana i Nusreta Ibrahimovića u Vitinici, te Šemsudina Delića u Kraljevićima, gdje su položili cvijeće i proučili fatihu.
Prigodnim vjerskim programom, učenjem tevhida i polaganjem cvijeća na šehidsko spomen obilježje, obilježen i dan MZ Baljkovica.
Također, u sklopu obilježavanja „Dana odbrane Sapne“, danas je u Zaseoku održan i tradicionalni Memorijalni malonogometni turnir Mehdin Hodžić - kapetan Senad. Najbolja je bila ekipa Mješovite srednje škole Sapna, drugo mjesto osvojila je ekipa „Brdo smrti“ Kovačevići a trećeplasirana je bila ekipa „Mladi ljiljani“ Zaseok.
Delegacije općine Sapna, boračkih udruženja i saveza obišle su i teško bolesnog ratnog komandanta 206. viteške brdske brigade Edhema Omerovića Titu.
Za sutra, posljednjeg dana manifestacije sa početkom u 10,00 sati u Zaseoku će biti obilježena godišnjica pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića i Dan MZ Zaseok a centralna manifestacija i završna smotra planirana je na platou ispred OŠ Sapna od 12,30 sati.