Main menu

U okviru obilježavanja „Dana odbrane Sapne“ u Zaseoku je prigodnim programom obilježena 26. godišnjica pogibije prvog heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića - Senada. 
Dan pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića, velike bitke i pobjede TO R BiH koja se 10. maja 1992. godine dogodila u Zaseoku, te zarobljavanje tenka i samohotke, prvih oklopnih vozila u posjedu Armije RBiH, ujedno se obilježava i kao Dan MZ Zaseok.
Referat o liku i djelu heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića pročitao je predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja TK-a Edin Hadžimuhamedović, nakon čega su brojne delegacije položile cvijeće na spomen obilježje podignuto na mjestu pogibije heroja.
Prigodno obraćanje ratnog komandanta 206. viteške brdske brigade Šemsudina Muminovića i predstavnika MZ Zaseok, te federalnog ministara za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića upriličeno je i na šehidskom spomen obilježju boraca Zaseoka, nakon čega su delegacije Vlade Federacije BiH, Vlade TK-a, Skupštine TK-a, Oružanih snaga BiH, Općine Sapna, boračkih saveza i udruženja, položile cvijeće i proučile fatihu za duše šehida.