Main menu

Završni program šestodnevne manifestacije „Dani odbrane Sapne", okončan je na sportskom poligonu OŠ „Sapna“, svečanim defileom i smotrom omladine koja je uz ratne zastave simbolizirala jedinice Armije RBiH sa ovih prostora, te drugim prigodnim kulturno-zabavnim programom.
Skupu u Sapni prisustvovali su mnogobrojni građani, borci, šehidske porodice, omladina, delegacije boračkih udruženja i saveza, predstavnici federalne i kantonalne vlasti, te mnogi drugi uvaženi gosti.
Prisutnima su se ispred domaćina i organizacionog odbora obratili općinski načelnik Zudin Mahmutović i ratni komandant 206. viteške brdske brigade Šemsudin Muminović, te ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi Federacije BiH Salko Bukvarević, premijer Vlade TK-a Jakub Suljkanović i ministar za boračka pitanja TK-a Enes Gegić, koji su u svojim izlaganjima istakli značaj i ulogu herojske borbe boraca i naroda ovog područja tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine i još jednom podsjetili prisutne a posebno omladinu na dio događaja koji su se odigrali na ovom području tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.
U svom obraćanju govornici su posebno istakli činjenice da su se na ovom području, tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata, vodile neke od najvećih bitaka u BiH u kojima su pripadnici Armije RBiH porazili tehnički znatno nadmoćnijeg neprijatelja, kao i veliku ulogu heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića i Hajrudina Mešića koji su poginuli na prostoru općine Sapna.