Main menu

Načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović danas ju u svom kabinetu upriličio prijem za članove udruženja „Koraci mira“ iz Odžaka koji već petu godinu uzastopno pješačenjem odaju počast žrtvama srebreničkog genocida. 
Članovi Udruženja „Koraci mira“ Odžak ove godine su pješke krenuli iz Zagreba te su preko Vukovara, Odžaka i Tuzle, danas stigli u Sapnu a u nedjelju svoj put nastavljaju sa ostalim učesnicima „Marša mira“ iz Nezuka do Potočara.
Općinski načelnik Zudin Mahmutović poželio je gostima dobrodošlicu i zahvalio se što ovakvim gestom odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici. Mahmutović je istakao da narod općine Sapna ima posebnu povezanost sa žrtvama genocida i sa preživjelim učesnicima „Marša smrti 1995. godine“, koji su probijajući se iz Srebrenice upravo na ovim prostorima izašli na slobodnu teritoriju.
Predstavnici udruženja „Koraci mira“ iskoristili su priliku da se zahvale općinskom načelniku i narodu općine Sapna na gostoprimstvu, te su izrazili nadu za još boljom saradnjom sa institucijama i udruženjima iz Podrinja kako u obilježavanju godišnjica srebreničkog genocida, tako i u obilježavanju godišnjica stradanja u Vukovaru, Prijedoru i drugim stratištima koja oni posjećuju.