Main menu

Brojnim sadržajima posljednjih nekoliko dana, obilježava se 26. godišnjica smrti heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata, brigadnog generala Hajrudina Mešića - kapetana Hajre.
Tim povodom danas je u Nezuku, na mjestu pogibije, upriličen prigodan vjerski program, a nakon toga su članovi porodice rahmetli Hajrudina Mešića, delegacije Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Skupštine Tuzlanskog kantona, Ministarstva za boračka pitanja TK-a, općina Sapna i Teočak, boračkih saveza TK-a i boračkih udruženja općina Teočak i Sapna, te predstavnici Oružanih snaga BiH - II rendžerskog puka i brojni prijatelji položili cvijeće i odali poštu jednom od najvećih sinova Bosne i Hercegovine.
Program obilježavanja završava se danas obilaskom šehidskog mezarja u Sniježnici, polaganjem cvijeća na mezar heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata, brigadnog generala Hajrudina Mešića, te prigodnim vjerskim programom.
Hajrudin Mešić u narodu poznatiji kao kapetan Hajro poginuo je 30. oktobra 1992. godine kada je sa svojim borcima pokušao probiti obruč i pomoći opkoljenim braniocima i narodu u Kamenici, Cerskoj, Konjević Polju i Srebrenici.
Dobitnik je najviših ratnih odlikovanja i priznanja, značke Zlatni ljiljan i Zlatne policijske značke, a posthumno je unaprijeđen u čin brigadnog generala i odlikovan Ordenom heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata.