Main menu

Iako je rođen u Austriji, osamnaestogodišnji Jusuf Gazibegović koristi svaku priliku da posjeti mjesto rođenja njegovih roditelja i nikada se ne ustručava za sebe reći da je sapnjak. 
Ovaj izrazito talentovani fudbaler koji je nakon izvarednih partija u svom klubu i u U19 reprezentaciji Bosne i Hercegovine, nedavno debitovao i za U21 reprezentaciju BiH, slobodne dane provodi u Sapni.
Boravak u rodnom mjestu njegovih roditelja iskoristio je općinski načelnik Zudin Mahmutović, koji je upriličio prijem za ovog mladog i perspektivnog sportistu.
Najmanje što možemo učiniti za ovog mladog čovjeka jeste da mu damo bar moralnu podršku i poželimo da u budućnosti još više napreduje i postigne vrhunske rezultate, istakao je Mahmutović uručivši Gazibegoviću skroman poklon sa obilježjima općine Sapna.
Gazibegović je odbrambeni igrač i član je mladih kategorija FC Red Bull Salzburga, a odnedavno, kao standarni igrač, nastupa u seniorskom timu FC Lieferinga člana druge austrijske lige koji je ekspozitura Red Bull Salzburga u kojem se kale njihovi najtalentovaniji igrači i u kojem je do sada odigrao 13 utakmica.
Upisao je 20 nastupa za U17 i U19 reprezentaciju BiH za koje je postigao i jedan pogodak.
Nadamo se da ćemo Jusufa Gazibegovića uskoro vidjeti u najelitnijim fudbalskim takmičenjima kao i u reprezentativnom dresu seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.