Main menu

Obilaskom stratišta i polaganjem cvijeća na spomen obilježja počelo je obilježavanje 26. godišnjice 206. viteške brdske brigade. 
Predstavnici općine Sapna, boračkih udruženja sa prostora općina Sapna i Zvornik, kao i predstavnici Medžlisa islamske zajednice Zvornik, obišli su danas mjesta stradanja Bošnjaka na Kazanbašči u Zvorniku, Kula Gradu i Snagovu, te položili cvijeće i proučili fatihe na spomen obilježjima poginulim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine.
Prisutni su na Kula Gradu položili cvijeće i proučili fatihu na mezaru ratnog komandanta 242. lahke brdske brigade i dobitnika najvećeg ratnog priznanja značke Zlatni ljiljan Senahida Hadžića a na Snagovu su posjetili mjesto stradanja 36 zvjerski ubijenih a onda spaljenih Bošnjaka ovog mjesta.
Ratni komandant Armije RBiH Muhamed Čikarić, u svom obraćanju prisutnima, zahvalio se organizacionom odboru i Općini Sapna koji su i ove godine dio obilježavanja godišnjice 206. viteške brdske brigade, bar na ovaj skroman i dostojanstven način, posvetili borcima sa prostora opštine Zvornik.
Obilježavanje godišnjice 206. viteške brigade biće nastavljeno i sutra obilaskom spomen obilježja i polaganjem cvijeća u svim mjesnim zajednicama na području općine Sapna, te historijskim časom i posjetom spomen sobi poginulim pripadnicima Armije RBiH u Godušu, a za četvrtak je planirano održavanjem svečane sjednice Općinskog vijeća koja će biti posvećena 206. viteškoj brdskoj brigadi i 1. Martu, Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine.