Main menu

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na spomen obilježjima poginulim i umrlim pripadnicima Armije RBiH u svim mjesnim zajednicama na prostoru općine Sapna, danas je nastavljeno obilježavanje 26. godišnjice 206. viteške brdske brigade. 
Predstavnici Općine Sapna, boračkih organizacija, Policijske stanice Sapna, Medžlisa islamske zajednice Zvornik, porodice poginulih, saborci i građani odali su zasluženu počast svim poginulim i umrlim borcima sa prostora općine Sapna kao i borcima sa drugih područja koji su svoj život dali za odbranu Bosne i Hercegovine u zoni odgovornosti 206. viteške brdske brigade.
Pred mnogobrojnim građanima i učenicima, ratni komandant 206. viteške brdske brigade Šemsudin Muminović, održao je u Godušu historijski čas na kojem je govorio o svim ratnim dešavanjima na ovom prostoru te o ratnom putu 206. viteške brdske brigade.
Na kraju, svi prisutni posjetili su spomen sobu u Godušu gdje su se sapanjski učenici, kroz stalnu postavku na hiljade ratnih fotografija i drugih eksponata, i vizuelno mogli približiti najtežem ali i najslavnijem periodu historije ovog područja.
Program obilježavanja nastavlja se i sutra kada će biti upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća Sapna posvećena godišnjici 206. viteške brdske brigade i Danu nezavisnosti BiH.