Main menu

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 26. godišnjice formiranja 206. viteške brdske brigade, danas je u općinskoj vijećnici održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su pored predstavnika općine Sapna i općinskih vijećnika prisustvovali i predstavnici boračkih organizacija, javnih ustanova i institucija, mjesnih zajednica te bivši pripadnici Armije RBiH i građani.
Na svečanoj sjednici, nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine i učenja fatihe za duše poginulih boraca - šehida, prisutnima se prigodnim referatom obratio predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna Fedahija Ahmetović. U svom izlaganju predsjedavajući Ahmetović je govorio o značaju obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, te uputio čestitke prisutnim zvanicama i građanima u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti i godišnjice brigade, dok je o osnivanju i ratnom putu 206. viteške brdske brigade govorio ratni komandant Šemsudin Muminović.
Program su upotpunile članice Vokalno instrumentalnog sastava „Merak“ Sapna izvedbom nekoliko pjesama iz svog repertoara a posebnu draž današnjem danu dali su polaznici predškolskog odgojnog-obrazovnog procesa iz Sapne, koji su sa svojim roditeljima i sa zastavicama Bosne i Hercegovine prodefilovali centralnim djelom naše općine.