Main menu

Radovi na izgradnji kulturno-sportskog i rekreacionog centra u Sapni na lokalitetu „Johak“ privode se kraju. Trenutno se izvode radovi asfaltiranja igrališta a privodi se kraju i uređenje novosagrađenog objekta na kojem je preostalo da se urade unutrašnje i vanjske fasade, podne i zidne keramičke obloge te ugrade sanitarni elementi. 
Delegacija Općine Sapna na čelu sa općinskim načelnikom Zudinom Mahmutovićem, danas je posjetila ovo gradilište kako bi se uvjerili u dinamiku i kvalitet radova.
Radi se o projektu čija je vrijednost 323.491,90 KM a čijim će završetkom popularni „Johak“ dobiti potpuno novi i moderniji izgled dok će MZ Sapna konačno dobiti prostorije za rad, kao i adekvatan prostor za organizovanje kulturno-zabavnih sadržaja te moderan sportsko-rekreacioni teren.
Sredstava za realizaciju ovog projekta u iznosu od 200.000,00 KM, obezbjeđena su putem Turske ambasade u BiH, što je rezultat posjete općinske delegacije ambasadi Republike Turske u BiH krajem 2017. godine, kada se ambasador Haldun Koç, obavezao pomoći u finansiranju ovog projekta. Preostala sredstva za realizaciju ovog projekta obezbjeđena su iz budžeta Općine Sapna.
Radovi na ovom projektu izvodi građevinsko preduzeće Izgradnja Teočak a dijelom kao podizvođač i sapanjsko preduzeće Građa promet Delić Sapna.