Main menu

Manifestacija „Dani odbrane Sapne“ nastavljena je danas prigodnim programom u Međeđi gdje je obilježen dan ove mjesne zajednice. Današnji program počeo je učenjem tehvida u mjesnoj džamiji a nakon podne namaza upriličeno je otkrivanje šehidskog spomen obilježja sagrađenog poginulim borima i civilnim žrtvama rata mjesne zajednice Međeđa. 
Gradnja ovog spomen obilježja počela je još prije desetak godina ali su radovi zbog nedostatka sredstava nekoliko godina bili obustavljeni. Zahvaljujući sredstvima Općine Sapna, Ministarstva za boračka pitanja TK-a, Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata ali i sredstvima građana MZ Međeđa, radovi su posljednje dvije godine ponovno intezivirani a projekat čija je ukupna vrijednost iznosila oko 54.000,00 KM konačno je završen ovih dana.
Čast da otkriju spomen ploču pripala je porodicama poginulih boraca ove mjesne zajednice. Mnogobrojnom skupu obratili su se predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna i današnji domaćin Fedahija Ahmetović, načelnik Općine Sapna Zudin Mahmutović i ratni komandant 206. viteške brdske brigade Armije RBiH, brigadir Šemsudin Muminović. Cvijeće na spomen obilježje položile su delegacije općinske i kantonalne vlasti, te predstavnici općinskih i kantonalnih boračkih organizacija i saveza.