Main menu

Svečanim polaganjem kamena temeljca danas je u Sapni ozvaničen početak izgradnje stambeno-poslovnog objekta od 18 stambenih jedinica.
Kamen temeljac simbolično su položili načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović i predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica te Fonda za povratak BiH.
Stambeno-poslovni objekat u skladu sa Sporazumom za provedbu projekta "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja - CEB II", kojeg je Općina Sapna potpisala sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH i Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica, gradi se u svrhu trajnog zbrinjavanja raseljenih i osoba u stanju socijalne potrebe koji nemaju riješeno stambeno pitanje.
Općina Sapna je obezbijedila građevinsku parcelu, projektno-tehničku i urbanističko-građevinsku dokumentaciju a nadležna ministarstva su putem zaduženja obezbijedila sredstva i provela proceduru odabira izvođača radova.
Posao izgradnje ovog objekta, čija vrijednost iznosi 1,2 miliona KM, povjeren je građevinskom preduzeću TOM-CAT d.o.o. iz Tuzle a rok za završetak radova iznosi 12 mjeseci.