Main menu

Drage sugrađanke i sugrađani, dragi naši Sapnjaci u zemlji i dijaspori, 
posebna nam je čast i zadovoljstvo da Vam u ime svojih saradnika i svoje lično ime uputimo iskrene čestitke u povodu 18. marta - Dana Općine Sapna.
Ovom prilikom posebno se želimo zahvaliti i uputiti iskrene čestitke demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima, te porodicama šehida i poginulih boraca i odati dužno poštovanje svima njima, koji su zaslužni što danas živimo ovdje gdje i pripadamo i što imamo priliku stvarati uslove za ugodan i dostojanstven život.

Općinsko Vijeće i Općinski Načelnik zajedno sa svojim saradnicima nastojali su da učine maksimum kako bi našoj Općini osigurali napredak i prosperitet u mnogim sferama života pa je svaki realizirani projekat velik i značajan za sve nas građane Općine Sapna.
Svjedoci smo da su pozitivni pomaci očiti.
Sve nas raduje činjenica da Sapna doživljava preporod zadnjih godina, od izgradnje objekata pa sve do uređenja putne i komunalne infrastrukture te aktivnijeg kulturnog i sportskog života i dr.
Sigurni sam da je to vidljivo našim građanima i da su u prilici svakodnevno prepoznati naše napore i želje da obogatimo i unaprijedimo život i rad na prostoru naše općine.
Ne želimo reći da smo u potpunosti zadovoljni, pogotovo u momentu kada smo započeli i isplanirali još mnogo toga što treba privesti kraju i što će po svom završetku općini Sapna dati još ljepši izgled i učiniti je još boljim i ugodnijim mjestom za život.
Sve navedeno ćemo postići jedino ako svi budemo angažirani maksimalno u svakom segmentu života: obrazovanju, gradnji, kulturi i maksimalnim angažmanom u poslu koji obavljamo.
Dragi moji sugrađani vrijeme u kojem živimo nije jednostavno, svjedoci smo da je svijet pogodila strašna nesreća te da je pojava korona virusa izazvala globalnu zdravstvenu krizu a prema mišljenjima stručnjaka posljedice će osjetiti i svjetska ekonomija.
Obzirom da naša općina ima veliku dijasporu svjesni smo ozbiljnosti situacije.
Moramo poduzeti sve što je neophodno kako bi se, prije svega, spriječio dolazak korona virusa na naše područje, a onda i adekvatno reagovalo na eventualnu pojavu tog virusa.
U vezi s tim, sve planirane kulturne, sportske i druge aktivnosti povodom obilježavanja Dana općine Sapna se otkazuju.
Apelujem i molim sve građane naše općine kako u zemlji tako i dijaspori da ne šire paniku ali da situaciju shvate maksimalno ozbiljno i odgovorno se odnose prema ličnom zdravlju, te da poštuju naredbe, upute i preporuke kriznih štabova i drugih nadležnih institucija i ovlaštenih lica.

U to ime još jednom svim stanovnicima Općine Sapna u zemlji i dijaspori upućujemo iskrene čestitke u povodu Dana Općine Sapna, uz nadu i želju da ćemo se na najbolji mogući način izboriti sa novonastalom situacijom vezanom za epidemiju korona virusom, te da ćemo zajedničkim snagama nastaviti realizovati brojne projekte i izgradnju bolje i ljepše Sapne, a sve u cilju stvaranja kvalitetnijeg i prosperitetnijeg života naših sugrađana, jer to nam je cilj i obaveza.

Živi i zdravi bili!

Vrijeme u Sapni

Scattered Showers

13.89°C

Sapna