Main menu

Na području općine Sapna izvršena je podjela 10 higijensko-prehrambenih paketa koje je ovoj Općini donirao USAID u sklopu projekta PRO-Budućnost.
Paketi su podijeljeni socijalno-ugroženim kategorijama, starijim osobama kao i osobama koje žive same u udaljenim područjima.
U prethodnom krugu pomoći USAID je donirao Općini Sapna 15 setova medicinske posteljine koji su namijenjeni za opremanje izolatorija za smještaj osoba koje ne poštuju mjere samoizolacije, kao i smještaj osoba koje su pozitivne na COVID-19, ali imaju blaže simptome.
„Zahvaljujemo se USAID-u za ovu donaciju, koja nam u ovim teškim vremenima mnogo znači. Zaista nam je drago da naši dragi partneri iz ove organizacije nisu zaboravili našu lokalnu zajednicu i naše građane i drago mi je da su higijensko-prehrambeni paketi dodijeljeni onim stanovnicima kojima su isti najpotrebniji. Iskreno se nadam da će USAID kroz projekat PRO-Budućnost i u narednom periodu biti naš partner na izgradnji zajedničke i ljepše budućnosti za sve naše građane“, kazao je načelnik Općine Sapna Zudin Mahmutović.
Paket je dobio i Rasim Salihović.
„Hvala Općini Sapna i USAID-u kao donatoru za ovaj paket. Mnogo mi znači što me se neko sjetio sa bilo kojim vidom pomoći i ova pomoć će mi itekako biti od koristi“, rekao je Rasim.
Podjelu paketa su izvršili uposlenici Općine Sapna uz poštivanje svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera.
    
   

Vrijeme u Sapni

Mostly Cloudy

12.22°C

Sapna