Main menu

Iako su zbog aktuelne epidemiološke situacije ograničene aktivnosti obilježavanja značajnih datuma i događaja, tokom sedmice će na skroman i dostojanstven način biti upriličeno obilježavanje 28. godišnjice od formiranja 206. viteške brdske brigade i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Program obilježavanja počinje u petak 26. februara polaganjem cvijeća na spomen obilježima podignutim na mjestima pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića i Hajrudina Mešića u Zaseoku i Nezuku, te na mezar načelnika štaba 206. viteške brdske brigade Mehmeda Garibovića u Vitinici a prije džuma namaza u svim džematima Medžlisa IZ Zvornik biće proučen Jasin šehidima.
U nedelju 28. februara od 11,00 sati uz prigodan kulturno-umjetnički program, polaganje cijeća i obraćanje zvanica, planirano je svečano otkrivanje novosagrađenog Centralnog spomen obilježja poginulim pripadnicima Armije R BiH u Sapni a od 12,30 sati biće održana svečana sjednica Općinskog vijeća Sapna.
Tim povodom, sapanjski pogon renomiranog BH proizvođača sportske opreme „Number one“ izradio je i donirao majce sa motivima 206. viteške brdske brigade a iste će u kulturno-zabavnom dijelu programa nositi članovi VIS Merak Sapna.
Direktor ovog pogona Semir Delić istakao je da će „Number one“ i u budućnosti podržavati kulturno-zabavna, sportska i druga dešavanja na prostorima naše općine.

   

    

Vrijeme u Sapni

Cloudy

2.78°C

Sapna