Main menu

Ovih dana privode se kraju radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju puteva u nekoliko sapanjskih mjesnih zajednica. Nakon što su nedavno završeni radovi na rekonstrukciji puta u Kovačevićima, izvođač radova privodi kraju radove i u MZ Kraljevići te u MZ Kobilići.
Radi se o projektima sanacije i rehabilitacije dijela puta Vitinica – Kovačevići, saobraćajnice u naselju Svrake u dužini od 370 m, sanacije i rehabilitacije saobraćajnice u ulici Muje Smajlovica i ulice prema mektebu u MZ Kobilići, dionice 1 i 2, te sanacija i rehabilitacija saobraćajnice prema naselju Haluge u dužini od 280 m.
Navedeni projekti su plod Sporazuma o saradnji u realizaciji Odluke Vlade Tuzlanskog kantona o odobrenim projektima sanacije (rehabilitacije) lakalnih i nerazvrstanih cesta na području općine Sapna između Općine Sapna i JU Direkcija regionalnih cesta TK-a i Sporazuma o sufinansiranju radova na ovim projektima.
Ukupna vrijednost svih navedenih projekata iznosi oko 380.000,00 KM, od čega je Vlada TK-a obezbijedila 301.800,00 KM dok je ostatak u iznosu nešto manjem od 80.000,00 KM obezbjeđen iz Budžeta Općine Sapna.
Pored navedenih projekata u Kovačevićima je asfaltirana i dionica puta koja kroz naselje vodi do mjesnog mezarja a koju su zajedno finansirali građani ove mjesne zajedice i Općina Sapna.