Main menu

U okviru obilježavanja 30. godišnjice od formiranja 206. viteške brdske brigade, tokom vikenda upriličena je posjeta određenog broja porodica šehida, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca i dobitnika priznanja “Zlatni ljiljan”.
Također, predstavnici Općine Sapna i boračkih udruženja sa prostora općine Sapna, obišli su ratne komandatne ove brigade Edhema Omerovića Titu i Šemsudina Muminovića.
Danas su delegacije Općine Sapna, boračkih udruženja, te predstavnici Medžisa islamske zajednice Zvornik i drugi građani, obišli mjesta pogibije Hajrudina Mešića u Nezuku i Mehdina Hodžića - Senada u Zaseoku te polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odali dužno poštovanje herojima odbrambeno-oslobodilačkog rata.
Delegacije su proučile Fatihu i položile cvijeće i na mezar načelnika štaba 206. viteške brdske brigade Mehmeda Garibovića u Vitinici te na mezar ratnog komandanta Senahida Hadžića na Kula Gradu, kao i na šehidskim spomen-obilježjima u Vitinici, Sapni, Kraljevićima, Godušu i Bijelom Potoku.
Centralna manifestacija obilježavanja 30. godišnjice od formiranja 206. viteške brdske brigade i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, biće upriličena sutra kada je planirano polaganje cvijeća na Centralnom spomen-obilježju poginulim pripadnicima Armije RBiH u Sapni, a nakon toga i svečana sjednica Općinskog vijeća te prigodan kulturno-umjetnički program.