Main menu

Polaganjem cvijeća na Centralno-spomen obilježje poginulim pripadnicima Armije RBiH u Sapni te učenjem Fatihe brojne delegacije odale su zasluženu počast svim šehidima i poginulim braniteljima ovih prostora.
Centralna manifestacija obilježavanja 30. godišnjice od formiranja 206. viteške brdske brigade i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održana je u sapanjskoj sportskoj gdje je upriličena Svečana sjednica Općinskog vijeća Sapna i prigodan kulturno-zabavni programom.
Tokom trajanja skupa velikom broju prisutnih obratili su se predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna Sabit Brđak, općinski načelnik Zudin Mahmutović, te ratni komandant Senad Kljajić a u ime Željka Komšića člana predsjedništva BiH i u svoje lično ime, prisutnima se obratio general Sifet Podžić.
Referat o nastanku i ratnom putu 206. viteške brdske brigade, koji je pripremio ratni komandant Šemsudin Muminović, a koji kao i komandant Edhem Omerović Tito, zbog bolesti nisu mogli prisustvovati ovom skupu, pročitale su učenice MSŠ Sapna.
Učenici OŠ i MSŠ Sapna te VIS Merak Sapna, pobrinuli su se za kulturno-zabavni program.