Main menu

U okviru obilježavanja 25. godišnjice od ponovnog formiranja Općine Sapna, danas je u prepunoj sali za sjednice Općinskog vijeća Sapna, održana promocija knjige „A Bosne ima“ atora Fahrudina Sinanovića.
Radi se o zbirci poezije u kojoj su satkane niti života i igra riječi a najbolje prihvaćena pjesma među čitaocima i širom publikom, svakako je pjesma po kojij ova zbirka nosi i ime „A Bosne ima“.
Današnji moderator bio je profesor Munir Kahrimanović a promotori su bili eminentni književnici Mehmed - Meša Đedović i Fajko Kadrić koji su istakli da je Fahrudin Sinanović postao prepoznatljiv po svom načinu izražavanja.
Fahrudin Sinanović je rođen 16.09.1964. godine u Miljanovcima, općina Kalesija. Profesor je bosanskog jezika i književnosti. Završio je Filozofski fakultet u Tuzli - Odsjek bosanski jezik i književnost. Trenutno je zaposlen u JU BKC "Alija Izetbegović" Kalesija. Autor je knjige „Merhaba amidža“ koja je u stvari satirična zbirka pisama glavnog junaka knjige iz ratom zahvaćene Bosne i Hercegovine svom amidži u inostranstvu, te knjige „Kuća na dva sprata plus potkrovlje“.

A Bosne ima
Bilo nekad Rimsko carstvo i bili Rimljani u Bosni.
Danas nema Rimskog carstva, a ima Bosne.
Bilo nekad Osmansko carstvo i bili Osmanlije u Bosni.
Danas nema Osmanskog carstva, a ima Bosne.
Bila nekad Austro-Ugarska monarhija i bili Austro-Ugari u Bosni.
Danas nema Austro-Ugarskog carstva, a ima Bosne.
Bila nekad Jugoslavija i bili Jugosloveni u Bosni.
Danas nema Jugoslavije, a ima Bosne.
Hoće li još neko da okupira Bosnu?
Bujrum, samo neka zna, poslije ima da ga nema.