Main menu

Delegacije Općine Sapna, boračkih udruženja sa prostora općine Sapna, Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, Vlade Federacije BiH i političkih subjekata sa prostora općine Sapna, jučer su povodom Dana Općine Sapna položile cvijeće na Centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim braniteljima Armije R BiH u Sapni, te učenjem fatihe ili na drugi prigodan način odale dužno poštovanje svim poginulim braniteljima ovih prostora ali i Bosne i Hercegovine.
Potom je u općinskoj sali za sjednice uz prigodan kulturno-umjetnički program, održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Sapna posvećena 25. godišnjici ponovnog formiranja Općine Sapna. Sjednici su pored općinskih vijećnika prisustvovali i brojni gosti među kojima je bio ministar za izbjegla i raseljena lica u Vladi Federacije BiH Edin Ramić, premijer Vlade Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, ministri u Vladi TK-a Suad Mustajbašić i Zoran Blagojević, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović, načelnici općina Teočak i Doboj Istok Tajib Muminović i Kemal Bratić, predstavnici Islamske zajednice Zvornik, kao i predstavnici institucija, ustanova, boračkih udruženja i mjesnih zajednica sa prostora općine Sapna te mnogobrojni građani naše općine.
Prigodan referat posvećen Danu Općine Sapna priredio je općinski načelnik Zudin Mahmutović koji je pored ostalog istakao značajne rezultate u infrastrukturalnom razvoju općine Sapna ali i izrazio zabrinutost u pogledu sve većeg raseljavanja mladog stanovništva sa ovih prostora kao i iz čitave BiH. Načelnik je naglasio potrebu za što hitnije zapošljavanje mladih kako bi se ovaj trend raseljavanja ublažio te istakao da će najveći zadatak općinske administracije u narednom periodu biti obezbjeđivanje uslova za nove investicije i otvaranje novih radnih mjesta.
Prisutnima se obratio i premijer Vlade Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić koji je u svom izlaganju između ostalog kazao da će Vlada Tuzlanskog kantona nastaviti pomagati manje lokalne zajednice kao što je općina Sapna koja je tokom agresije na BiH dala sve što se moglo dati da odbranu ovih prostora, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine u cjelini.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa, prisutnima su se predstavile članice VIS Merak Sapna izvedbama kompozicija prigodnih za ovu priliku.
Na kraju ovog svečanog dana priređeno je druženje svih prisutnih u općinskim prostorijama. 
 

    

    

    

   

 

Prilog: VIDEO