Main menu

Već sedmu godinu zaredom, Općina Sapna iz svog Budžeta izdvaja sredstva za podsticaj rađanju djece u vidu jednokratne novčane pomoći.
Tim povodom načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović izvršio je danas dodjelu čestitki i uručenje odluka o odobravanju sredstava za 56 porodica sa prostora općine Sapna, čija su djeca rođena u 2022. godini.
Sredstva u pojedinačnom iznosu od po 300,00 KM jedan su od načina da se bar malo pomogne svim mladim porodicama koja obogaćuju našu općinu onim što nam je najdraže i najvrijednije, a to su djeca.
Ovaj gest je više čestitka za rođenje djeteta nego li podsticaj rađanju ali raduje činjenica da su i viši nivoi vlasti uvidjeli potrebu za finansijskom podrškom mladim porodicama što je možda rezultiralo time da je u 2022. godini na prostoru općine Sapna rođeno trinaest beba više nego u 2021. godini.
„Nadamo se da će se i u narednim godina nastaviti sa ovom praksom i obezbjediti još više sredstva za ove namjene kako bi to stvarno bio podsticaj koji bi više značio porodicama,“ istakao je danas načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović.