Main menu

U povodu Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, danas su delegacije Općine Sapna i boračkih udruženja sa prostora općine Sapna, polaganjem cvijeća na Centralnom šehidskom spomen-obilježju u Sapni i učenjem fatihe odale dužno poštovanje svim poginulim braniteljima Bosne i Hercegovine.
Centralno obilježavanje Dana Armije R BiH za Tuzlanski kanton danas se obilježava u Banovićima, gdje će između ostalih biti prisutno i oko pedeset demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i članova porodica šehida sa prostora općine Sapna.
Povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, čestitku je uputio i općinski načelnik Zudin Mahmutović u kojoj se kaže:
„Pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, svojim saborcima, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima, građanima općine Sapna i čitave Bosne i Hercegovine ma gdje bili, u svoje ime i u ime organa uprave Općine Sapna, uz iskrenu zahvalnost za sve što su uradili za našu slobodu, mir, teritorijalni integritet i suverenitet jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, upućujem najiskrenije čestitke u povodu 32. godišnjice osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine.
Na današnji dan 1992. godine, kada je Armija R BiH formirana, ujedinjene su sve prave i istinske bosansko-hercegovačke patriote. Borci sa ovih područja dali su ogroman doprinos na formiranju a onda i izrastanju Armije, te odbrani Bosne i Hercegovine. Zbog toga smo ponosni pa i danas koristimo priliku da im još jednom javno odamo priznanje i zahvalnost.
Posebnu zahvalnost izražavamo onima koji su na putu odbrane, jačanja i stasanja jedine nam domovine Bosne i Hercegovine dali svoje živote. Ovo je prilika da još snažnije iskažemo naše poštovanje njima i njihovim porodicama. SRETAN 15. APRIL - DAN ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE!“