Main menu

U znak sjećanja na oslobađanje Sapne od jednodnevne agresorske okupacije, danas je upriličeno polaganje cvijeća na šehidsko spomen-obilježje u MZ Sapna a u Godušu je održan i historijski čas na temu „Majevička oluja istok“ i „Majevička oluja zapad“, u sklopu kojeg je pročitan referat ratnog komandanta 206. viteške brdske brigade Šemsudina Muminovića u kojem su hronološki pobrojana dešavanja iz perioda od sredine jula 1992. godine do sredine septembra 1992. godine. U tom su periodu pripadnici TO Zvornik i TO Ugljevik oslobodili veliki dio teritorije današnje općine Sapna te na taj način izvršili potpunu deblokadu Teočaka i spasili desetinu hiljada civila u opkoljenom Teočaku.
O dešavanjima vezanim za događaje koji su se desili na današnji dan 1992. godine, kada je od jednodnevne agresorske okupacije oslobođen centralni dio današnje općine Sapna i druga naselja uz rijeku Sapnu, te o dešavanjima koja su se desila na današnji dan 1995. godine, odnosno o slamanju agresorske ofanzive poznatije kao „Čekić i nakovanj“, govorili su Juso Jusić i Senad Alić.
Također, delegacije općine, boračkih i drugih udruženja, položili su cvijeće i proučili fatihu na mezarima ratnog komandanta 206. viteške brdske brigade Edhema Omerovića - Tite te načelnika štaba brigade Mehmeda Garibovića, a polaganje cvijeća i učenje fatihe obavljeno je i na šehidskom spomen-obilježju u Godušu.   
Delegacija općine Sapna i boračkih udruženja sa prostora općine Sapna danas će posjetiti porodicu umrlog ratnog komandanta 206. viteške brdske brigade Edhema Omerovića - Tite, a program manifestacije „Dani odbrane Sapne“ nastavlja se i narednih dana prema utvrđenom rasporedu.