Main menu

Prigodnim programom uz prisustvo velikog broja zvanica iz društveno-političkog života, građana i saboraca, u petak je u Zaseoku obilježena 32. godišnjica pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića i Dan MZ Zaseok.
Mnogobrojne delegacije položele su cvijeće i odale dužno poštovanje na spomen-obilježju poginulom pripadnicima Armije RBiH u Zaseoku i na spomen-obilježju podignutom na mjestu pogibije heroja Mehdina Hodžića, na kojem je pročitan i prigodan referat o odbrani ovog mjesta tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu.
Obavljen je i obilazak šehidskog mezarja gdje je također izvršeno polaganje cvijeća te učenje fatihe za duše boraca Armije RBiH koji su poginuli u ovom mjestu.
Također, brojne delegacije iz društveno-političkog života, boračkih organizacija i građana, polaganjem cvijeća na centralnom spomen-obilježju u Sapni te učenjem fatihe odale su dužno poštovanje svim šehidima, poginulim i umrlim borcima Armije RBiH sa ovih prostora.
Završna akademija manifestacije "Dani odbrane Sapne" održana je u sapanjskoj sportskoj dvorani. Skupu su prisustvovale mnogobrojne delegacije među kojima su bili predstavnici Vlade TK-a, Skupštine TK-a, koordinacije boračkih saveza TK-a, predstavnici mnogobrojnih boračkih udruženja iz Sapne, Zvornika, Kalesije, te mnogobrojni građani naše općine.
Prisutnima se u ime domaćina obratio načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović, ministrica za boračka pitanja TK-a Senada Dizdarević te predstavnici koordinacije boračkih saveza TK-a i boračkih organizacija sa prostora općine Sapna koji su istakli važnost obilježavanja datuma i događaja iz odbrambeno-oslobodilačkog rata i njegovanja kulture sjećanja na bosanske heroje. Upriličen je i omladinski defile sa zastavama ratnih jedinica sa ovih prostora a u kulturno-zabavnom djelu programa prisutnima se predstavio VIS Merak Sapna sa nekoliko patriotskih kompozicija.