Main menu

Danas je u općini Sapna upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli budžetskih sredstava općine Sapna za 2015. godinu iz granta „Potpora poduzetnicima“, čiji cilj je podrška zapošljavanju i provođenju poslovnih ideja.

Ugovor su potpisali Općinski načelnik Ismet Omerović i vlasnici slijedećih privrednih subjekata: Poljoprivredna djelatnost „Farma krava“ Sapna, Poljoprivredna djelatnost „Osmanović“ Sapna, Obrtnička radnja „Autoservis Hamzić“ Sapna, Trgovačka radnja „M&B“ Sapna i Taksi prijevoz „Memić“ Sapna.

Ukupan iznos dodijeljenih sredstava je 5000,00 KM. Iako je iznos ovih sredstava nedovoljan za veća ulaganja u razvoj biznisa, korisnici su izrazili zadovoljstvo time što općina nastoji podstaći razvoj biznisa, odnosno zapošljavanje stanovništva na ovom prostoru.

Općinski načelnik Ismet Omerović ovom prilikom je rekao: „Danas smo potpisali ugovor sa pet korisnika, dva su iz oblasti poljoprivrede, a tri iz uslužne djelatnosti. Sredstva su simbolična, ali se nadam da će ljudi da razumiju da općina vodi računa o onima koji žele da pokrenu neke biznise i da ovo bude podstrek onima koji do sada nisu aplicirali.