Main menu

U Općini Sapna održan je sastanak na temu registracije novih obrta, postupka registracije, te trenutnim i budućim poticajima i subvencijama zapošljavanju i samozapošljavanju. Sastanku su prisustvovali ministar razvoja i poduzetništva TK-a Nermin Hodžić, predsjednik Obrtničke komore TK Željko Babić, predstavnici ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Općinski načelnik Ismet Omerović i službenici Općine Sapna nadležni za poslove obrta i poljoprivrede.

O prednostima obrta, postupku registracije, gašenju djelatnosti i drugim pojedinostima vezanim za obrt, građanima općine Sapna među kojima je bilo najviše poljoprivrednika, govorili su Nermin Hodžić ministar razvoja i poduzetništva u Vladi TK-a i Željko Babić predsjednik Obrtničke komore TK-a.

Predstavnici Kantonalnog ministarstva nadležnog za poljoprivredu i Načelnik Ismet Omerović su pozvali prisutne poljoprivredne proizvođače i ostale građane da se u što većem broju prijave na Javni poziv za subvencioniranje zapošljavanja i samozapošljavanja koji je raspisao Federalni zavod za zapošljavanje u saradnji sa Vladom F BiH, te na taj način stupe u radni odnos i iskoriste poticajna sredstva namijenjena zapošljavanju građana u Federaciji BiH.

Gosti su izrazili zadovoljstvo brojem građana koji su prisustvovali ovom sastanku u Sapni i istakli da je ovaj sastanak bio početna razmjena informacija sa građanima na ovu temu.