Main menu

Ejub Mehmedović, višestruki osvajač zlatnih medalja na svjetskim i europskim prvenstvima, te paraolimpiskim igrama sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine u sjedećij odbojci, menadžer, sekretar i igrač OKI „Drina“ Sapna, jedinog sportskog kluba koji trenutno egzistira na prostorima općine Sapna, posjetio je danas načelnika općine Sapna Zudina Mahmutovića i bivšeg načelnika Ismeta Omerovića.

Mehmedović se u ime OKI „Drina“ Sapna, zahvalio bivšem načelniku na dosadašnjoj izuzetno dobroj saradnji te izrazio nadu da će sa novim načelnikom ta saradnja biti još i bolja.
Bivšem ali i novom načelniku, Mehmedović je u ime OKI „Drina“ Sapna uručio prigodne poklone.
Načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović se zahvalio na jedinstvenom poklonu i iskazao opredjeljenje da općina u narednom periodu još više pomogne sportu, što će se manifestovati kroz povećanje planirane potpore za sport u Budžetu općine Sapna.
OKI "Drina" Sapna formirana je 8. aprila 1995 godine u Tuzli pod nazivom "8 april Zvornik" a od 2000. godine nosi naziv OKI "Drina" Sapna. Ovaj klub okuplja ratne vojne invalide, civilne žrtve rata i invalidne osobe a trenutno broji 26 članova. Klub se takmiči u Premijer ligi BiH u sjedećoj odbojci. Osvajač je mnogih međunarodnih i domaćih turnira. OKI „Drina“ Sapna je od 1997. godine organizator Memorijalnog turnira u sjedećoj odbojci "Hajrudin Mešić -Kapetan Hajro" koji se svake godine organizuje u Sapni u čast heroja odbrabeno -oslobodilačkog rata i jednog od najvećih sinova BiH, rahmetli Kapetana Hajre.