Main menu

Danas je u sali Općinskog vijeća Sapna prigodno obilježen Dan izbornih zvaničnika. Cilj obilježavanja ovog dana je priznavanje rada izbornih zvaničnika, promovisanje demokratskih principa kao i informisanje građana o radu izborne administracije. 

Kroz ovakve i slične manifestacije izborni zvaničnici BiH rade na povećanju učešća mladih i žena u demokratskim procesima kroz izbore. Tim povodom, Općinska izborna komisja Sapna, pozvala je učenike i profesore Mješovite srednje škole Sapna, kao i sve građane općine Sapna, da zajedno obilježe ovaj dan a predsjednik Općinske izborne komisije Muzijet Kahrimanović, obratio se prisutnima prigodnim govorom, posebno naglašavajući važnost uključivanja mladih u tokove izbornog procesa.
Prisutnima se obratio i predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna Fedahija Ahmetović koji je takođe naglasio važnost ostvarivanja prava mladih kao pravo da biraju a potom i da budu birani.
Načelnik Općine Sapna Zudin Mahmutović u svom obraćanju skrenuo je pažnju mladima da su oni ti koji će u budućem vremenu preuzeti odgovornost i obaveze izabranih dužnosnika te ih pozvao da se što aktivnije uključe u sve izborne procese.
Prisutni su na kraju popunili i anketni listić koji će Općinskoj izbornoj komisiji poslužiti da sazna stav mladih o izborima u Bosni i Hercegovini i razmotri prijedloge mladih o unaprijeđenju rada izborne administracije.