Main menu

Povodom Prvog marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 24. godišnjice od formiranja 206. viteške brdske brigade u Sapni je održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su pored predstavnika općine Sapna i općinskih vijećnika prisustvovali i predstavnici boračkih organizacija, javnih ustanova, mjesnih zajednica, kao i veliki broj građana sa područja općine Sapna i drugih općina.

Na svečanoj sjednici, nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine i učenja fatihe prisutnim zvanicama se prigodnim referatom obratio predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna Fedahija Ahmetović, koji se u svom izlaganju osvrnuo na okolnosti koje su dovele do organizacije i provođenja referenduma, ali i na značaj obilježavanja 1. marta, kao Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, te uputio čestitke prisutnim zvanicama i građanima, dok je Šemsudin Muminović, kao jedan od ratnih komadanata 206. viteške brdske brigade, govorio o njenom formiranju i ratnom putu, te uputio iskrene čestitke u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 24. godišnjice od formiranja 206. Viteške brdske brigade. Čestitke prisutnim zvanicama i građanima, te pripadnicima 206. viteške brdske brigade uputio je i općinski načelnik Zudin Mahmutović. Nakon obraćanja zvaničnika, prisutne zvanice su prigodnim recitacijama i drugim sadržajima počastili i učenici Mješovite srednje škole Sapna.

U okvru obilježavanja Prvog marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 24. godišnjice od formiranja 206. viteške brdske brigade u svim džamijama na području općine Sapna su proučeni tevhidi. Posjećena su mjesta pogibije, proučene dove i položeno cvijeće na spomen obilježjima i mjestima pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića Senada u Zaseoku i Hajrudina Mešića Hajre u Nezuku, te načelnika štaba 206. viteške brdske brigade Mehmeda Garibovića u Vitinici, te je izvršen i obilazak porodica iz reda boračke populacije.