Main menu

U Sapni je jučer prigodnim vjerskim i kulturnim programom upriličeno obilježavanje 5. aprila - Dana MZ Sapna, koji se obilježava i kao dan otpora ove mjesne zajednice. 
Učenjem tevhida, obilaskom mezarja, polaganjem cvijeća na šehidskom spomen obilježju, kao i svečanom sjednicom vijeća mjesne zajednice, te časom historije, sapnjaci su se prisjetili dešavanja od prije 25. godina, kada je 05. aprila 1992. godine, pala prva žrtva srpsko-crnogorske agresije na ovim prostorima.
Svečanoj sjednici vijeća MZ Sapna prisustvovale su brojne linčosti iz kulturno-političkog života sa ovih prostora, a prigodan historijski čas održao je profesor historije Nijaz Omerović. Skupu su se obratili i općinski načelnik Zudin Mahmutović, te predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić.
Predsjednik MZ Sapna Fadil Seferović uručio je desetak zahvalnica građanima i ličnostima koji su dali svoj doprinos i aktivno učestvovali u događajima koji su se odigrali 05. aprila 1992. godine ali i za podršku raznim projektima koji su se u zadnje vrijeme realizovali na području ove mjesne zajednice.