Main menu

Organizacioni odbor za obilježavanje manifestacije Dani odbrane Sapne – „Čekić i nakovanj“, na sastanku održanom u petak, utvrdio je Okvirni plan i program obilježavanja ove manifestacije.
Program će početi 05. maja obilježavanjem Dana MZ Kobilići i obilaskom mjesta nevino stradalih mještana Kobilića.
Nakon planiranog programa u MZ Kobilići, na nivou Medžlisa IZ Zvornik, nakon džuma namaza, će se održati jedinstvena hudba i proučiti tevhid za sve poginule i umrle pripadnike Armije BiH.
Za 06. maj je planirano održavanje historijskog časa na Skakovici - lokacija Tomića brdo.
Historijski čas će se održati i 08. maja na lokaciji Velja glava u okolini Kamenice, a za 09. maj je planiran obilazak mezarja svih odlikovanih pripadnika Armije BiH sa prostora predratne opštine Zvornik i odlikovanih pripadnika Armije BiH koji su poginuli boreći se na ovim prostorima.
Manifestacija Dani odbrani Sapne – „Čekić i nakovanj“ se završava 10. maja, kada se program obilježavanja spaja sa programima obilježavanja Dana MZ Zaseok i Programom obilježavanja godišnjice pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Senada - Mehdina Hodžića.
Završna smotra uz svečano postrojavanje, obraćanje zvaničnika i zvanica te bogat kulturno zabavni program, će se održati u popodnevnim satima na sportskom poligonu OŠ „Sapna“.
Slijedeći sastanak Organizacionog odbora zakazan je za srijedu 12.04.2017. godine.