Main menu

Našu općinu ponovno je posjetio Enes Mešanović vlasnik i trener fudbalske škole za mlade Sport-klub „Bambi“ Tuzla.

Nakon što je krajem juna ove godine izrazio želju za pokretanjem škole fudbala na prostoru naše općine, Mešanović je jučer održao sastanak sa direktorom JU Osnovna škola "Sapna" Mujom Salihovićem kod kojeg se informisao o broju i načinu upoznavanja učenika i njihovih roditelja o aktivnostima pokretanja i prezentaciji ove jedne od najboljih fudbalskih škola za mlade u Bosni i Hercegovini.

Mešanović je obišao sportsku dvoranu i Gradski fudbalski stadion gdje se sastao i sa načelnikom općine Sapna Zudinom Mahmutovićem, kojeg je upoznao o detaljima i terminima pokretanja škole fudbala.

Već početkom septembra izvršiće se podjela promotivnog materijala i anketiranje roditelja djece a sam trenažni proces uz profesionalne i stručne trenere trebao bi početi već sredinom septembra.

Općinski načelnik Zudin Mahmutović i direktor JU OŠ "Sapna" Mujo Salihović još jednom su izrazili punu podršku i obećali svaku moguću saradnju u realizaciji ovog projekta.

Mešanović je izrazio veliko zadovoljstvo izvedenim radovima u protekla dva mjeseca na sanaciji Gradskog fudbalskog stadiona kao i dinamikom i kvalitetom radova na sportskoj dvorani. Istakao je da će već u narednih petnaestak dana fudbalska škola za mlade Sport-klub "Bambi" Sapna početi sa radom a istu će nastojati afirmisati i uključiti u razna takmičenja u najbržem mogućem roku.

Takođe je istakao da će se potruditi da na ove prostore u posjetu dovede neke od bivših i sadašnjih fudbalskih reprezentativaca BiH te mnoge klubove iz BiH, kao i da će najtalentovanijim polaznicima ove škole omogućiti prisustvo kampovima za mlade fudbalere najjačih klubova u BiH i regionu.

Enes Mešanović je tokom svoje igračke karijere nastupao za Slobodu iz Tuzle, turski Erzurumspor, Dinamo iz Zagreba, Osijek i slovenski Maribor a odigrao je i četiri utakmice za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.