Main menu

U povodu 105. godišnjice osnivanja i rada Udruženja ilmije, načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović upiličio je prijem za članove Odbora ilmije Zvornik. 
Udruženje Ilmije okuplja u prvom redu imame, mualime, muderise ali i ostale zaposlene u Islamskoj zajednici, a osnovano je 1912. godine.
U ugodnom razgovoru sa predstavnicima ovog udruženja, Općinski načelnik je članovima ovog udruženja čestitao godišnjicu, te istakao važnost doprinosa članova ovog udruženja u očuvanju islamskog identiteta bošnjačkog naroda, te razvijanja i jačanja vjerske svjesti islamskog odgoja i obrazovanja. Posebno je naglasio važnu ulogu imama i službenika islamske zajednice tokom agresije na BiH 1992.-1995. godine.
Načelnik Mahmutović kazao je da su Općina Sapna i Islamska zajednica u dosadašnjem periodu imali veoma dobru saradnju, a Općina Sapna je u skladu sa svojim mogućnostima pomagala projekte Islamske zajednice, što će se nastaviti i u budućnosti uz nadu da će se ta saradnja proširiti i na Udruženje ilmije.
Predsjednik Odbora ilmije Zvornik Meho ef. Hasanović, u kratkim crtama domaćina je upoznao sa histrijatom, aktivnostima i radom Udruženja. Ujedno je Općinskom načelniku uručio monografiju „Imami šehidi“ i zahvalio na prijemu i podršci.