Main menu

Načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović i ministar za rad, socijalnu politiku i povratak danas su posjetili povratnike srpske nacionalnosti u mjesnoj zajednici Baljkovica. Razlog posjete je upoznavanje sa problematikom povratnika i rješavanje pitanja putne komunikacije koja ovu mjesnu zajednicu povezuje sa Sapnom i Zvornikom.

Tokom posjete načelnik Mahmutović i ministar Jovanović su upoznali povratnike sa aktivnostima koje vode Općina Sapna i resorno kantonalno ministarstvo kako bi se riješio problem putne komunikacije i na taj način poboljšao život povratnika u Baljkovicu.

Posjeti povratnika u Baljkovicu prethodio je sastanak koji je održan u kabinetu općinskog načelnika na kojem je između ostalog zaključeno da se do zime sanira postojeća putna komunikacija, te da se sačini projekat rekonstrukcije čija bi realizacija uslijedila u proljeće na čemu će zajedno raditi Općina Sapna i Grad Zvornik, čiji je predstavnik prisustvovao sastanku, te Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.