Main menu

Načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović jučer je u svom kabinetu upriličio prijem za mladog hafiza Semira Junuzovića, njegovog muhaffiza hafiza prof. Mirnes ef. Spahića i muallima Islam ef. Mehmedovića.
Hafiz Semir Junuzović rođen je 29.03.1998. godine u Vitinici i kao učenik generacije završio je Osnovnu školu „Sapna“ u Vitinici. Nakon završetka osnovne škole upisuje Behram-begovu medresu u Tuzli ali u toku školovanja sa porodicom seli u Francusku gdje nakon završetka srednje tehničke škole upisuje elektrotehnički fakultet.
Sa samo devetnaest godina Semir je hafiz te govori francuski, engleski, njemački i arapski jezik.
Hifz je započeo krajem 2014. godine a učenje je okončao polovinom 2016. godine.
U augustu ove godine, cijeli Kur'an napamet je proučio pred hafiz Mirnes ef. Spahićem, profesorom kiraeta u Behram-begovoj medresi u Tuzli, koji mu je sada i zvanično muhaffiz.
Općinski načelnik Zudin Mahmutović iskoristio je priliku da mladom hafizu Semiru Junuzoviću, njegovom muhaffizu hafiz prof. Mirnes ef. Spahiću, te njegovom prvom muallimu Islam ef. Mehmedoviću čestita ovaj nesvakidašnji uspjeh i poželi mnogo uspjeha u životu i daljem radu.
Semir Junuzović je prvi hafiz na ovim prostorima u posljednjih 60 i više godina. Hafiska dova će biti proučena u subotu 04.11.2017. godine u džematu Vitinica poslije podne namaza a očekuje se prisustvo predstavnika Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini, muftijstva tuzlanskog, Medžlisa IZ Zvornik, predstavnika Behram-begove medrese u Tuzli, brojnih imama, hafiza i uglednih ličnosti iz javnog kulturnog života.