Main menu

Učesnici Marša mira „Srebrenica – Odžak - Vukovar 2017“, koji su sinoć stigli u sapanjsku mjesnu zajednicu Nezuk, danas su zajedno sa načelnikom općine Sapna Zudinom Mahmutovićem, predstavnicima boračkih udruženja sa prostora općine Sapna i članovima organizacionog odbora marša, posjetili mjesto pogibije, položili cvijeće na spomen obilježje i odali počast heroju odbrambeno-oslobodilačkog rata, brigadnom generalu Hajrudinu Mešiću.
Iz Memorijalnog centra u Potočarima, trasom dugom 340 kilometara, u utorak je krenulo 10 učesnika ovog marša kako bi odali počast žrtvama Vukovara, nevino stradalim tokom srpsko-crnogorske opasade i okupacije ovog grada u novembru 1991. godine.
Općinski načelnik Zudin Mahmutović upriličio je i prijem u svom kabinetu za učesnike marša kojima je odao priznanje za hrabrost i požrtvovanost koju iskazuju svojom odlukom da na ovaj način obilježe godišnjicu stradanja građana Vukovara.
Svoj put učesnici nastavljaju sutra trasom od Nezuka do Tuzle a planirano je da u Vukovar stignu 18. novembra, na centralnu manifestaciju obilježavanja godišnjice stradanja i odavanja počasti žrtvama Vukovara.