Main menu

Potpisan Ugovor za izgradnju kanalizacionog kolektora u MZ Vitinica

Nakon provedenog postupka javne nabavke, danas je u kabinetu općinskog načelnika potpisan Ugovor o izgradnji kanalizacionog kolektora sanitarno-fekalnih voda za naselja Han, Kolonija, Džakić, Selimovići II, Fatići, Rizvanovići i Brđaci u MZ Vitinica. 
Radi se o prvom dijelu projekta izgradnje kanalizacionog kolektora u MZ Vitinica čijom će se izgradnjom na jedinstven i ekološki prihvatljiv način riješiti odvodnja otpadnih voda iz sekundarnih kanalizacionih mreža ovih naselja.
Ukupna vrijednost ugovorenih radova sa PDV-om iznosi 331.617,82 KM a veći dio sredstava za realizaciju ovih projekta, odnosno 315.862,78 KM obezbijeđen je putem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona, dok je ostatak u iznosu od 15.755,04 KM obezbijeđen iz budžeta Općine Sapna.
Ugovor je u ime Općine Sapna kao investitora potpisao općinski načelnik Zudin Mahmutović te Hajrudin Imširović direktor d.o.o. Izgradnja Teočak u ime izvođača radova.
Rok za završetak radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao.
 
 

Upriličen prijem za članove VIS Merak Sapna

Načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović danas je u svom kabinetu upriličio prijem za članove Vokalno instrumentalnog sastava Merak Sapna koji su na nedevno održanom takmičarskom festivalu ilahija i kasida u Gornjem Vakufu osvojili prvo mjesto. 
Tom prilikom načelnik Mahmutović se u svoje lično ime ali i u ime cjelokupne općine Sapna zahvalio rukovodstvu BZK Preporod OD Sapna a posebno profesoru Muhamedu Omeroviću, te članovima VIS Merak Sapna na dugotrajnom i dosljednom njegovanju kulture na ovim prostorima i na veoma uspješnom predstavljanju općine Sapna širom BiH ali i u inostranstvu.
Posljednji uspjeh je samo kruna dugogodišnjeg rada koji je jednom morao doći kao nagrada za sav dosadašnji trud ove ekipe istakao je načelnik te naglasio da Općina Sapna stoji na raspolaganju ovoj ekipa kada god to bude zatrebalo.
Predsjednik BZK Preporod OD Sapna i vođa VIS Merak Sapna Muhamed Omerović ukratko je predstavio dosadašnji rad i buduće planove ovog sastava te se zahvalio općinskom načelniku na bezrezervnoj podršci koju je pružao do sada.
VIS Merak Sapna trenutno broji preko dvadeset aktivnih članova a egzistira više od jednog desetljeća i do sada su nastupali širom BiH, u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj a niti jedan kulturno-zabavni sadržaj na prostorima općine Sapna nije zamisliv bez njihovog nastupa. Pored duhovne muzike njeguje i bosansku tradicionalnu sevdalinku a do sad su osvojili nekoliko nagrada na raznim muzičkim festivalima. Iza sebe imaju nekoliko autorskih dijela a tokom ove godine snimljena je i objavljena kasida Zulejhino iskušenje za koju su snimili i video spot.
Kao malu nagradu za dosadašnji rad i postignute rezultate općinski načelnik se obavezao finansijki pomoći naredni nastup VIS Merak Sapna koji je na rasporedu 19. decembra u Novom Pazaru te istakao da će se potruditi da u budžetu općine Sapna budu planirana znatno veća sredstva u svrhu potpore kulturi kako bi se sve planirane aktivnosti BZK Preporod OD Sapna lakše realizovale. 
    
    
 
 
 
 

Održana konferencija o saradnji 5 majevičkih općina

Sapna je danas bila domaćin konferencije o saradnji majevičkih općina sa ciljem prezentacije postignutih rezultata u 2019. godini za predstavnike privrednog sektora iz općina Čelić, Lopare, Sapna, Teočak i Ugljevik. 
Konferenciji su pored općinskih načelnika Sapne i Teočaka, prisustvovali predstavnici općina Lopare i Ugljevik, članovi radnih grupa, predstavnici OSCE-a, privrednih društava i nevladinih udruženja sa prostora ovih općina.
U uvodnom obraćanju načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović svima prisutnima poželio je dobrodošlicu i iskazao zahvalnost predstavnicima misije OSCE-a u BiH i općinskim radnim grupama koji su tokom 2019. godine vrijedno radili na uspostavljanju međuopćinske saradnje i realizaciji prvih zajedničkih projekata, te izrazio nadu da će se ovakav vid saradnje nastaviti i u narednom periodu.
U nastavku konferencije izvršena je prezentacija aktivnosti u tekućoj godini u kojoj je istaknuta realizacija projekta označavanja biciklističke staze, organizacija prve biciklističke trke „Via Majevica“ te postavljanje tabli sa turističkim potencijalima majevičkog područja, kojima je široj javnosti predstavljen turistički potencijal ovih općina.
Također, predstavljeni su i planovi aktivnosti za naredni period kojima se potencira još bolja saradnja navedenih općina, uključivanje privrednih subjekata u planiranje i izradu zajedničkih projekata koji bi u saradnji sa OSCE-om bili kandidovani raznim međunarodnim organizacijama a sve u cilju bolje turističke ponude majevičkog područja.
 
    
    
   
 

Održana svečana sjednica OV povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Svečanom sjednicom općinskog vijeća Sapna, prigodnim referatom i kulturno-zabavnim programom, jučer je u Sapni obilježen 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine. 
U prepunoj općinskoj sali svečanu sjednicu Općinskog vijeća otvorio je predsjedavajući Fedahija Ahmetović a prigodan referat posvećen državnosti BiH pripremio je književnik i historičar mr. Nazim Ibrahimović.
U kulturno-zabavnom dijelu programa, prisutne su svojim izvedbama uveselili mališani Dnevnog centra za rani razvoj Sapna i članovi VIS Merak Sapna.
Također, održana je i promocija knjige autora mr. Nazima Ibahimovića i Hazima Karića pod nazivom "Skinuti sa hljeba i vode" koja na autentičan način govori o zločinima koje su srpske snage počinile nad zvorničkim Bošnjacima tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.
    
    
    
   
 
 

Čestitka za 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine

U povodu 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine, čestitku građanima uputili su predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna Fedahija Ahmetović i općinski načelnik Zudin Mahmutović u kojoj stoji: „Građanima općine Sapna i svim Bosancima i Hercegovicima, širom zemlje i svijeta, upućujemo iskrene čestitke u povodu 25. novembra - Dana državnosti BiH. Dan državnosti naše zemlje podsjeća nas i obavezuje da u ovim teškim vremenima damo maksimalan doprinos u jačanju i izgradnji naše domovine, te profesionalnim i ličnim angažmanom osiguramo ljepšu budućnost jedinoj nam domovini Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima, ma gdje bili i živjeli“.