Main menu

Čestitka općinskog načelnika i predsjedavajućeg OV u povodu Kurban-bajrama

U povodu nastupajućeg Kurban-bajrama, građanima Bosne i Hercegovine islamske vjeroispovijesti, u zemlji i dijaspori, a posebno građanima općine Sapna, želimo sretne i berićetne bajramske blagdane sa željom da ih provedu u dobrom zdravlju i vedrom bajramskom raspoloženju, a bajramsku radost podijele sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama imajući na umu važnost međusobnog praštanja i pomažući onima kojima je pomoć potrebna.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

     Predsjedavajući                                                                                                                                             Općinski načelnik
    Općinskog vijeća                                                                                                                                        Zudin Mahmutović.v.r.
Fedahija Ahmetović v.r.
 
 

Predstavnici EUFOR-a posjetili općinu Sapna

Predstavnici LOT tima EUFOR-a iz Bratunca, danas su posjetili općinu Sapna, gdje su sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Sapna Fedahijom Ahmetovićem razgovarali o migrantskoj ruti koja prelazi preko prostora općine Sapna i drugim pitanjima od njihovog interesovanja.
Predstavnike EUFOR-a prije svega interesovala je bezbjednost migranata koji pješice prelaze preko teritorije naše općine prolazeći ponekad i kroz područja koja su još uvijek zagađena zaostalim minsko-eksplozivnim sredstvima.
Predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna Fedahija Ahmetović informisao je goste da do sada na prostoru općine Sapna nije zabilježen niti jedan incident sa migrantima te da se oni ne zadržavaju na prostoru općine Sapna već da nakon kraćeg odmora svoj put nastavljaju prema Tuzli i dalje.
Naredna posjeta predstavnika EUFOR-a općini Sapna dogovorena je za kraj augusta.

Potpisan ugovor o rekonstrukciji puta Kobilići - Međeđa

U prostorijama Ureda za koordinaciju projekata (PCU) u Sarajevu, jučer je potpisan Ugovor o rekonstrukciji puta Kobilići - Međeđa. Ugovor su u ime investitora potpisali Halil Omanović, direktor Ureda za koordinaciju projekata (PCU) i Zudin Mahmutović, načelnik Općine Sapna, te u ime izvođača radova Abdulkadir Mulaosmanović, zastupnik građevinskog preduzeća Izgradnja d.o.o. Teočak.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 273.997,04 KM od kojih će Ured za koordinaciju projekata (PCU) obezbjediti 175.000,00 KM a Općina Sapna se obavezala obezbijediti preostalih 98.997,04 KM.

Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica, za sufinansiranje ovog projekta, Općini Sapna je već odobrilo sredstva u iznosu od 50.000,00 KM, tako da će Općina Sapna iz svog budžeta izdvojiti preostalih 48.997,04 KM.

Ovo je treći ugovoreni projekat koji se realizuje na prostoru općine Sapna a uz pomoć Ureda za koordinaciju projekata (PCU) koji djeluje pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. U skadu sa potpisanim Memorandumom o razumjevanju između Općine Sapna i Ureda za koordinaciju projekata (PCU) a koji se odnose na projekte ruralne infrastrukture, već je realizovan projekat izgradnje kanalizacionog kolektora sanitarno-fekalnih voda u naselju Podgajnica te projekat rekonstrukcije vodovodnog sistema za naselja Vitinica i Goduš, odnosno vodozahvata Orlovski potok.

Realizacijom ovog projekta konačno će u potpunosti biti izvršena rekonstrukcija puta, koji je nakon završetka agresije na BiH pa sve do izgradnje regionalnog puta Kalesija - Sapna bio jedina veza sa Tuzlom i ostatkom BiH i koji je zbog opterećenja u godinama obnove ratom uništenih objekata gotovo u potpunosti devastiran.

Početak radova na ovom projektu očekuje se uskoro.

Načelnik Zudin Mahmutović upriličio bajramske prijeme

Povodom Ramazanskog bajrama, načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović, upriličio je danas bajramske prijeme za predstavnike boračkih organizacija, javnih institucija sa prostora općine Sapna, vijećnike u Općinskom vijeću Sapna te za uposlenike organa uprave Općine Sapna.
Ovom prilikom, uz tradicionalnu bosansku kahvu, baklavu i kolače, te u veoma opuštenom i veselom ambijentu, načelnik Mahmutović prisutnima je čestitao Bajram i poželio dobro zdravlje te puno porodične i svake druge sreće.
 
    
   
   

U Sapni odigran 1. bajramski malonogometni turnir

Pod pokroviteljstvom Općine Sapna a u organizaciji ODB-a Sapna, jučer je u sapanjskoj sportskoj dvorani odigran 1. bajramski malonogometni turnir pod nazivom „Veterani“. 
Učešće na turniru uzelo je petnaest ekipa a najuspješnija je bila ekipa „Podkraj“ iz Gračanice koja je u finalnoj utakmici savladala ekipu „Semić“ iz Živinica. Treće mjesto zauzela je ekipa „Kompred“ iz Tuzle.
Prvoplasirane ekipe osvojile su novčane nagrade u iznosima od 1.000, 500, i 300 KM, kao i pehare, medalje i diplome. Prigodne nagrade osvojili su i najbolji igrač, najbolji strijelac, te najbolji golman turnira, a dodijeljena je nagrada i za fer play ekipu.