Main menu

Općini Sapna za rekonstrukciju putne infrastrukture predviđeno 267.857,14 KM

Odlukom Vlade Tuzlanskog kantona, od ukupno 1 milion KM Općini Sapna je za rekonstrukciju putne infrastrukture na području općine predviđeno 267.857,14 KM.
Navedena sredstva su predviđena u skladu sa Zakonom o podršci nedovoljno razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu i Programom o finansiranju projekata nedovoljno razvijenih, nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u TK-a, u sklopu raspodjele 1 milion KM, koje je Vlada Tuzlanskog kantona planirala budžetom TK za 2021. godinu.

 

Posjeta predstavnika EUFOR-a Općini Sapna

Prestavnici EUFOR LOT tima posjetili su u okviru svojih redovnih aktivnosti Općinu Sapna, gdje su se u kabinetu načelnika susreli sa općinskim načelnikom Zudinom Mahmutovićem. Nakon upoznavanja, tokom susreta je razgovarano o trenutnoj situaciji i planovima za naredni period.

 

Potpisan ugovor o sanaciji klizišta Potkućine u MZ Nezuk

Nakon provedenog postupka javne nabavke, općinski načelnik Zudin Mahmutović i predstavnik firme Izgradnja, potpisali su ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta Potkućine u MZ Nezuk. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 106.543,17 KM, a krajnji rok za završetak radova je 30 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.
Klizište Potkućine ugrožava porodične stambene objekte koji se nalaze u neposrednoj blizini a njegovom sanacijom doći će do stabilizacije terena i zaštite ugroženih objekata.

 

 

Prijem za osnivača Platforme za progres Mirsada Hadžikadića

Općinski načelnik Zudin Mahmutović upriličio je prijem za osnivača Platforme za progres, bosanskohercegovačkog i američkog univerzitetskog profesora Mirsada Hadžikadića.
Na prijemu je sa profesorom Hadžikadićem razgovarano o zaštiti ljudskih resursa na području općine Sapna, o obrazovanju i mladima, te o aktuelnoj političkoj situaciji.

  

 

Upriličen prijem za trenera reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci

Povodom osvojene bronzane medalje reprezentacije Bosne i Hercegovine na Paraolimpijskim igrama u Tokiju u 2021. godini općinski načelnik Zudin Mahmutović upriličio je prijem za Ejuba Mehmedovića, trenera reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci. Pored medalja na Paraolimpijskim igrama reprezentativci Bosne i Hercegovine su ponijeli i brojne medalje sa svjetskih i evropskih takmičenja.
Općinski načelnik Zudin Mahmutović čestitao je treneru i reprezentaciji Bosne i Hercegovine na postignutom uspjehu.

 
 

Vrijeme u Sapni

{"error": "Sorry this API is now retired and there is no alternative API that we can support. We greatly appreciated the opportunity to have served you in this space. Thankfully, there are many alternative weather APIs freely available for you to consider. While we cannot formally recommend one over others, we would recommend searching the web for %"free weather APIs%" to see several good options and find the best fit for you. If you have any comments or feedback you’d like to share, please feel free to reach out to us at: weather-ydn-api@verizonmedia.com"}