Main menu

U sklopu obilježavanja 20. rođendana Općine Sapna, u petak je upriličena Svečana sjednica Općinskog vijeća Sapna. 
U prisustvu visoke delegacije Tuzlanskog kantona na čelu sa premijerom Jakubom Suljkanovićem, ministra za raseljena lica i izbjeglice u Vladi Federacije BiH Edina Ramića, zastupnika u Parlamentu Federacije BiH, većine poslanika u Skupštini TK-a na čelu sa predsjednikom Skupštine TK-a Senadom Alićem, načelnika nekoliko općina sa prostora Tuzlanskog kantona, te brojnih gostiju i zvanica, prisutnim se prigodnim referatom obratio općinski načelnik Zudin Mahmutović.
Ispred Vlade Tuzlanskog kantona, premijer Jakub Suljkanović rukovodstvu Općine Sapna i svim građanima čestitao je Dan Općine Sapna i naglasio da će Vlada na čijem je čelu i dalje težiti ka ravnomjernom razvoju svih općina Tuzlanskog kantona i nastaviti pomagati Općini Sapna u realizaciji zacrtanih ciljeva i projekata.
Za 20. rođendan Općine Sapna, općinski načelnik Zudin Mahmutović i predsjedavajući Općinskog vijeća Fedahija Ahmetović su na prijedlog Komisije za izbor, imenovanja i općinska priznanja, a na osnovu Odluke Općinskog vijeća Sapna dodijelili priznanja za najistaknutije ustanove i pojedince.
Zahvalnica sa grbom Općine Sapna dodijeljena je Muhamedu Omeroviću i Amini Gušić, te mjesnim zajednicama Sapna i Međeđa.
Plaketa sa zlatnim ljiljanima rada i poduzetništva dodijeljena je D.O.O. „Mellain“ Tuzla, D.O.O. „Čagar“ Sapna i D.O.O. „ADSA“ Sapna.
Plaketu zaslužni građanin dobili su Hasan Delić i Senahid Hadžić posthumno, te Kasim Husić i Hariz Ahmetović.
Najveće općinsko priznanje, Zlatni grb Općine Sapna, dodijeljeno je Muji Smajloviću i Dževadu Hamziću - Fehmiću posthumno, te Predsjedniku Skupštine TK-a Senadu Aliću i Federalnom ministru za raseljena lica i izbjeglice Edinu Ramiću.