Main menu

Na današnjoj 11. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Sapna vjećnici su usvojili Godišnji obračun (završni račun) i Izvještaj o izvršenju Budžeta Općine Sapna za 2017. godinu, kao i izvještaje o radu Općinskog vijeća, Općinskog načelnika i općinskih službi za upravu Općine Sapna za prethodnu godinu.
Usvojena je i Odluka o određivanju naknade za rad predsjednika / sekretara mjesnih zajednica na područja općine Sapna te Odluka o načelima, kriterijima i postupku za određivanje naziva sportskih objekata i sportskih poligona na području općine Sapna.
Vijećnici su razmatrali i usvojili izvještaje o radu za 2017. godinu JZU Dom zdravlja Sapna, JU Centar za socijalni rad Sapna i izvještaje o radu upravnih odbora ovih ustanova, kao i izvještaje o radu Općinske izborne komisije Sapna i boračkih organizacija sa prostora općine Sapna.
Na današnjoj sjednici su usvojene informacije o radu Općinskog suda Kalesija i Policijske stanice Sapna za 2017. godinu, kao i informacija o korištenju taxi stajališta na prostoru općine Sapna.
Provedena je i javna rasprava na Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uslovima i postupku legalizacije bespravno izgrađenih građevina Tuzlanskog kantona a dato je i mišljenje na inicijativu oslobađanja od plaćanja poreza na promet i Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na promet nekretnina Tuzlanskog kantona.
U političkom smislu današnju sjednicu okarakterisao je i zvanični prelazak svih vijećnika Stranke demokratske akcije u Klub vijećnika Pokreta demokratske akcije, tako da ovaj novoformirani politički subjekt sada ima većinu u Općinskom vijeću Sapna.