Main menu

Organizacioni odbor za obilježavanje manifestacije „Dani odbrane Sapne“ utvrdio je Program obilježavanja ove manifestacije.
Obilježavanje će početi 05. maja u Kobilićima, kada će se prigodnim programom obilježiti Dan MZ Kobilići i odati počast nevino stradalim mještanima Kobilića.
Za 06. maj od 10,30 sati u Sapni je planiran kros za učenike srednje i osnovne škole, zatim polaganje cvijeća na spomen obilježje i historijski čas na temu „Odbrana Sapne“.
Historijski čas će se održati i 07. maja na „Brdu smrti“u Kovačevićima sa početkom u 10,00 sati a od 12,00 sati biće upriličeno polaganje cvijeća na spomen obilježja i mezarja heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Hajrudina Mešića u Nezuku, načelnika štaba 206. viteške bbr Mehmeda Garibovića u Vitinici i komandanta 242. lahke mbr. Senahida Hadžića na Kula Gradu.
Tribina na temu „Organizacija i priprema pružanja otpora agresoru na području opštine Zvornik u periodu od aprila do 20. juna 1992. godine, održaće se 08. maja u Križevićima sa početkom u 10,00 sati. Isti dan u periodu od 11,00 do 15,00 sati, biće upriličena izložba ratnih fotografija u fiskulturnoj sali OŠ Sapna a od 13,20 sati u Međeđi će biti upriličeno polaganje cvijeća na spomen obilježje i prigodan program povodom Dana MZ Međeđa.
Memorijalni turnir u malom nogometu „Mehdin Hodžić“ održaće se u Zaseoku 09. maja sa početkom u 11,00 sati. Istog dana, u 13,20 sati, biće upriličeno polaganje cvijeća i učenje fatihe na spomn obilježju u Baljkovici.
Manifestacija „Dani odbrani Sapne“ se završava 10. maja, kada se program obilježavanja spaja sa programima obilježavanja Dana MZ Zaseok i Programom obilježavanja godišnjice pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Senada - Mehdina Hodžića. Kod spomen obilježja na mjestu pogibije heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića u Zaseoku biće upriličeno polaganje cvijeća kao i referat o liku i djelu Mehdina Hodžića.
Također, položiće se cvijeće i na spomen obilježje poginulim pripadnicima Armije RBiH u Zaseoku.
Završna smotra uz svečano postrojavanje, obraćanje zvaničnika i zvanica te bogat kulturno zabavni program, održaće se 10. maja sa početkom u 12,30 sati, na sportskom poligonu OŠ „Sapna“.