Main menu

Drugog dana manifestacije „Dani odbrane Sapne“, u MZ Sapna održan je učenički kros, upriličeno polaganje cvijeća na šehidskom spomen obilježju te održan historijski čas. 
Najbržim učenicima dodijeljene su diplome a pobjednicima u sve tri kategorije pripala je i novčana nagrada.
Delegacije MZ Sapna, Općine Sapna, boračkih udruženja sa prostora općine Sapna i delagacija Skupštine TK-a, polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odale su dužnu počast poginulim borcima MZ Sapna.
Historijski čas održao je ratni komandant 206. viteške brdske brigade Šemsudin Muminović, koji je evocirao uspomena na 06. maj 1992. godine kada su borci iz Vitinice, Kovačevića i Sapne izveli žestok kontra napad na pripadnike tadašnje JNA i srbo-četničke paravojne formacije, koje su dan ranije, uz pomoć tenkova i mnogobrojne pješadije, ovladali kompletnom sapanjskom dolinom i počeli utvrđivati položaje na Gaju.
I pored toga što su bili mnogostruko slabije naoružani, naši borci su u cjelodnevnoj borbi uspjeli vratiti sve prethodno izgubljene teritorije a JNA i četnike vratili na polazne položaje.
Prisutnima su se pored ratnog komandanta Šemsudina Muminovića obratili i predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna Fedahija Ahmetović te predsjednik Skupštine TK-a Senad Alić.
Program manifestacije „Dani odbrane Sapne“ nastavlja se i narednih dana prema utvrđenom planu i programu.