Main menu

Predsjedavajući Općinskog vijeća Sapna Fedahija Ahmetović, za četvrtak 16.08.2018. godine u 10,00 sati, zakazao je 13. redovnu sjednicu Općinskog vijeća Sapna.

Na dnevnom redu će se naći 20 tačaka među kojima su: Prijedlog Odluke o usvajanju Izvještaja o izvršenju budžeta općine Sapna za period 01.01. - 30.06.2018. godine, Prijedlog Odluke o kriterijima, uslovima i postupku ostvarivanja prava na subvencioniranje najamnine za stan u stanovima namijenjenim za neprofitno-socijalno stanovanje, Prijedlog Odluke o visini zakupnine stambenih jedinica koje će se graditi u okviru CEB II Projekta „Zatvaranje kolektivnih centara kroz omogućavanje javnih stambenih rješenja“- Potprojekat općine Sapna, kao i Prijedlog Odluke o usvajanju planova potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva općine Sapna.

Vjećnici će razmatrati i prijedloge odluka o utvrđivanju javnog interesa i to za zahvatanje, sanaciju i rekonstrukciju vodovoda za naselje Vitinica i dio naselja Goduš, za rekonstrukciju saobraćajnice i postojećeg mosta preko rijeke Rastošnica (makadamski kolovoz) II na regionalnoj cesti R-456 Priboj - Sapna i za rekonstrukciji dijela postojećeg puta R-456 Priboj - Sapna dionica 2 Rastošnica - Goduš.

Na dnevnom redu će se naći i prijedlozi odluka koje se tiču novoizgrađenog objekta sportske dvorane kao što su: Prijedlog Odluke o davanju na upravljanje i korištenje objekta sportska dvorana u Sapni, Prijedlog Odluke o načinu i uslovima raspolaganja nekretninama - poslovnim prostorima u vlasništvu općine Sapna, kao i prijedlozi odluka o prodaji poslovnih prostora putem neposredne pogodbe Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona i JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. Vijeće će razmatrati i Prijedlog Rješenja o imenovanju Komisije za provođenje javnog nadmetanja - licitacije poslovnih prostora u objektu sportske dvorane u Sapni, te Prijedlog Odluke o određivanju sjedišta MZ Kraljevići.

Također, vijećnici će razmatrati i Izvještaj o radu i poslovanju JKP „Sapna“ d.o.o Sapna za 2017. godinu, Nacrt Plana upravljanja otpadom na području općine Sapna za period 2018. -2023. Godina, te Izvještaj o radu mjesnih zajednica za 2017. godinu, kao i informacije o dokumentu Okvirnog budžeta općine Sapna za period od 2019. - 2021. godina, socijalnom statusu korisnika boračko-invalidske zaštite za 2017. godinu i Informaciju o stanju zaštite od požara.