Main menu

Uz prisustvo brojnih predstavnika vlasti, gostiju i građana, sinoć je u Sapni upriličena svečanost povodom otvaranja novoizgrađene sportske dvorane. 

Simboličnim presjecanjem vrpce objekat su otvorili načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović, premijer Vlade Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić i Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović, u svom obraćanju istakao je značaj izgradnje jednog ovakvog objekta koji će služiti svima, kako za sportska događanja tako i za kulturne i druge manifestacije a posebno za odigravanje prvenstvenih utakmica OKI Drina Sapna, polaznike škole fudbala, karate kluba ali i generacije učenika srednje škole u Sapni koji do sada nisu imali uslove za održavanje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja posebno u zimskom periodu. On se u svoje lično ime i u ime građana općine Sapna zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli da Sapna dobije jedan ovako značajan objekat a za posebne zasluge u izgradnji ovog objekta uručene su zahvalnice premijeru Vlade Tuzlanskog kantona Jakubu Suljkanoviću, predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senadu Aliću i federalnom ministru raseljenih osoba i izbjeglica Edinu Ramiću.

Ceremoniju otvaranja uljepšali su defileom mladi sportisti, polaznici škole fudbala Sport-klub „Bambi“, te članovi košarkaškog i karate kluba „Bosna“ Kalesija, te sportske ekipe OŠ Sapna.
Izgradnja sportske dvorane počela je još 2008. godine, kada je urađena I faza radova nakon čega je zbog nedostatka sredstava uslijedila dugogodišnja pauza. Tek u posljednje dvije godine radovi su intenzivirani, pa je ovaj lijepi sportski objekat konačno u potpunosti završen.

Vrijednost svih radova na objektu sportske dvorane iznosila je više od 1.700.000,00 KM, a sredstva su obezbijeđivana iz budžeta Federacije BiH i budžeta Tuzlanskog kantona, dok je i Općina Sapna u izgradnju ovog objekta uložila oko 200.000,00 KM ličnih sredstava.

Objekat je sagrađen na površini od 1.615 metara kvadratnih sa kapacitetom dvorane od 500 sjedećih mjesta i površinom terena od blizu 1.000 metara kvadratnih, te raspolaže modernom opremom za organizovanje svih vrsta dvoranskog sporta.

Po završetku ceremonije otvaranja, sportska dvorana u Sapni bila je domaćin prve manifestacije kulturno-vjerskog karaktera. U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ općinsko društvo Zvornik, upriličena je predbajramska akademija „U susret Bajramu“, na kojoj su učešće uzeli nekoliko kulturno umjetničkih društava, vokalnih sastava i izvođača sa prostora čitave Bosne i Hercegovine.