Main menu

Povodom obilježavanja 05. oktobra, Svjetskog dana učitelja, Ministarstvo obrazovanja Tuzlanskog kantona u BKC-u Tuzla organizovalo je Svečanu akademiju i dodjelu nagrada za životno djelo nastavnicima sa prostora našeg kantona. 
Među nagrađenima je i Nijaz Hasanović, prvi prosvjetni radnik sa prostora općine Sapna koji je dobio ovo vrijedno priznanje i koje je sasvim zasluženo došlo u njegove ruke.
Nastavnik Nijaz, kojeg smo svi tako zvali, čitav radni vijek proveo je radeći sa djecom i nesebično im prenosio svoje znanje i umijeće te otkrivao sportske talente sa kojima je postizao izuzetne rezultate na raznim takmičenjima.
Tim povodom, općinski načelnik Zudin Mahmutović danas je organizovao prijem za nagrađenog nastavnika Nijaza Hasanovića, te direktora i pedagoga JU OŠ Sapna.
Delegaciji JU OŠ Sapna, a posebno nagrađenom Nijazu Hasanoviću, načelnik Mahmutović uputio je iskrene čestitke na osvojenom priznanju istakavši da je ovo veoma značajan trenutak za Osnovnu školu Sapna i Općinu Sapna, te da je Nijaz Hasanović prvi nastavnik iz JU OŠ Sapna koji je dobio nagradu za životno djelo i da je sigurno zaslužio jednu ovakvu nagradu.