Main menu

Sapna je danas bila domaćin konferencije o saradnji majevičkih općina sa ciljem prezentacije postignutih rezultata u 2019. godini za predstavnike privrednog sektora iz općina Čelić, Lopare, Sapna, Teočak i Ugljevik. 
Konferenciji su pored općinskih načelnika Sapne i Teočaka, prisustvovali predstavnici općina Lopare i Ugljevik, članovi radnih grupa, predstavnici OSCE-a, privrednih društava i nevladinih udruženja sa prostora ovih općina.
U uvodnom obraćanju načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović svima prisutnima poželio je dobrodošlicu i iskazao zahvalnost predstavnicima misije OSCE-a u BiH i općinskim radnim grupama koji su tokom 2019. godine vrijedno radili na uspostavljanju međuopćinske saradnje i realizaciji prvih zajedničkih projekata, te izrazio nadu da će se ovakav vid saradnje nastaviti i u narednom periodu.
U nastavku konferencije izvršena je prezentacija aktivnosti u tekućoj godini u kojoj je istaknuta realizacija projekta označavanja biciklističke staze, organizacija prve biciklističke trke „Via Majevica“ te postavljanje tabli sa turističkim potencijalima majevičkog područja, kojima je široj javnosti predstavljen turistički potencijal ovih općina.
Također, predstavljeni su i planovi aktivnosti za naredni period kojima se potencira još bolja saradnja navedenih općina, uključivanje privrednih subjekata u planiranje i izradu zajedničkih projekata koji bi u saradnji sa OSCE-om bili kandidovani raznim međunarodnim organizacijama a sve u cilju bolje turističke ponude majevičkog područja.